Er zijn tegenwoordig maar weinig beroepen te vinden waarbij het niet belangrijk is om veel te lezen. Zelfs de simpelste beroepen werken nog met uitgebreide instructies en het is belangrijk om deze goed door te nemen omdat u uw werk natuurlijk zo goed mogelijk wilt doen. Mocht u op zoek zijn naar manieren om sneller te lezen, dan kan ik u aanraden om een keer te kijken of snellezen iets voor u is. Ik heb mij een aantal jaar geleden in het snellezen verdiept omdat ik het vervelend vond dat ik altijd heel veel tijd kwijt was aan het lezen van mijn rapporten en ik daardoor niet meer voldoende tijd had om het uiteindelijke werk te doen. Ik ben daarom gaan kijken waar ik de meeste tijd kon winnen en dat bleek ik te kunnen bereiken door te leren snellezen. Een gemiddeld mens leest misschien honderd woorden per minuut. Dat klinkt misschien als veel, maar wanneer u nagaat dat een boek al snel uit 70.000 woorden bestaat, dan zult u merken dat het niet altijd snel zal lukken om een boek door te nemen. Dat kunt u dus wel wanneer u leert hoe u moet snellezen. Ik ben daarom gaan kijken hoe ik het snellezen onder de knie kon krijgen want hoe mee tijd ik op mijn werk kon besparen, hoe beter het voor mij zou zijn. Ik ben daarom gaan kijken naar de mogelijkheden die ik vond op het internet om daar meer over het snellezen te leren. Ik heb toen gezien dat ik een keer naar de site van Snellezen.com moest gaan. Deze site werd namelijk door heel veel mensen aangeraden die zelf ook hadden leren snellezen door de tips die zij op deze site hadden gevonden. Dat klonk mij dus meteen heel hoopvol in de oren en ik ben daarom meteen gaan kijken hoe ik mij in deze vaardigheid kon verdiepen. Ik kan u zeggen dat het mij heel goed bevallen is om het snellezen aan te leren want ik had al heel snel in de gaten dat het niet moeilijk is om veel woorden per minuut te gaan lezen. 

Leer snellezen en u kunt heel veel tijd besparen 

Wilt u leren snellezen?Tijd is goud waard en vandaar dat het goed is om het snellezen aan te leren. Zou het immers niet heerlijk zijn wanneer u niet een uur maar slechts een kwartier nodig had om een dik rapport te kunnen lezen? Dit hoeft niet te betekenen dat u de belangrijkste punten niet uit de tekst haalt. Snellezen is juist bedoeld om de essentie uit de tekst te halen maar dan wel in een korter tijdsbestek. Ideaal dus voor mensen die veel moeten lezen. 

Lees mee over dit onderwerp op de site 

Mocht u meer willen weten over snellezen, dan kunt u altijd even op de site van Snellezen.com kijken. Hier kunt u namelijk:

  • Zien hoe u deze vaardigheid aan kunt leren 
  • Bekijken wat de voordelen zijn van deze manier van lezen 
  • Vandaag nog beginnen met het verbeteren van uw leesvaardigheid 

Kijk snel even op Snellezen.com voor meer informatie over dit onderwerp. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn