Wat zijn de kosten bij een huis verkopen?Ongeveer zes jaar geleden heb ik samen met mijn vriendin een huis gekocht en wij hebben vele jaren fijn in dit huis gewoond. Het is een leuk klein huisje in een dorpje, dicht bij een grote stad. Wij zijn nog steeds dol op het huis, maar willen graag verhuizen, omdat het binnenkort te klein gaat worden, mijn vriendin is namelijk zwanger van ons eerste kind. Ons leven gaat erg veranderen en wij willen graag een verstandige keuze maken. Wij weten dat er veel extra kosten bij een huis verkopen komen, maar wilden van te voren graag zien hoe hoog die kosten zouden zijn en of wij de kosten konden verminderen. Wij zochten online naar meer informatie en vonden toen de website kostenhuisverkopen.nl. Toen wij dit huis kochten, wisten wij al dat het op de lange duur te klein zou worden als wij kinderen zouden krijgen. Je weet echter nooit of dat ook echt gaat gebeuren, terwijl het voor ons wel altijd duidelijk was, dat wij graag een gezin wilden starten. Wij kochten juist dit huis uit, omdat het een goede plek was om te starten en wij het voordelig konden kopen. Nu wij een ander huis willen kopen, willen wij van te voren ook goed berekenen wat de kosten bij een huis verkopen zijn. Wij dachten van te voren dat wij alleen makelaarskosten moeten betalen bij de verkoop van een huis, als dit de enige kosten zouden zijn, dan wilden wij het huis waarschijnlijk verkopen via een makelaar. Maar mijn vader zei dat er veel meer kosten bij een huis verkopen zouden komen, dat er bijvoorbeeld ook vaak voor een notaris betaalt moet worden. Daarnaast wil je zo snel en zo duur mogelijk je huis verkopen, daarom moet je soms ook kosten maken om alles er netjes uit te laten zien.

Een website om de kosten bij een huis verkopen te vergelijken

Het leek mijn vriendin en mij het beste om online naar meer informatie te zoeken over de kosten een bij huis verkopen en wij vonden een aantal website die ons konden helpen. De website die wij het allerhandigste vonden was kostenhuisverkopen.nl. Deze website staat vol met handige artikelen die wij allemaal doorgenomen hadden. Via de website kan je zelfs makelaars in de buurt vergelijken, zodat je een goede en voordelige kan uitkiezen. Er staan ook verschillende handige tips en een stappenplan om de website, om de kosten bij een huis verkopen zo laag mogelijk te houden. 

Zo min mogelijk kosten maken

Mijn vriendin en ik besloten om het stappenplan van deze website te gebruiken en zo de kosten voor een huis verkopen zo laag mogelijk te houden. Wij hebben precies uitwerkt hoe wij de verkoop willen aanpakken en hopen om zelf ons huis te kunnen verkopen. Lukt de verkoop niet zelfstandig, dan kunnen wij altijd nog een goedkope makelaar uitkiezen met behulp van de website. Wij vonden de website van kostenhuisverkopen zeer handig.

  • De website geeft informatie over de kosten bij een huis
  • Er staan zeer veel handige artikelen en tips op de website
  • Wij gebruiken het stappenplan voor onszelf
  • Via de website kan je ook makelaarsvergelijken
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn