Het gebruik van vloertape is een ideale manier om in veel verschillende situaties zaken die belangrijk zijn duidelijk te maken. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld musea, waarbij u met dit product de looplijnen aan kunt geven of pijlen aan kunt brengen voor een te volgen route. Deze manier van toepassing is natuurlijk ook handig in bijvoorbeeld winkels. In kantoren kan vloertape gebruikt worden om werkplekken te markeren. Maar van oorsprong worden dergelijke tapes toegepast in industriële werkomgevingen. Het wordt gebruikt om waarschuwingen op de vloer weer te geven, zoals een stopteken. Zo zijn er nog veel meer soorten pictogrammen te bedenken die u aan zou willen brengen op de grond. Ook kan vloertape toegepast worden om werkvlakken te maken of om signaleringslijnen of tekens aan te brengen. Doordat iedereen altijd onbewust goed naar beneden kijkt tijdens het lopen of rijden met bijvoorbeeld een heftruck, vallen de seinen die u op deze manier wilt geven goed op. Mensen zullen ze niet snel missen en dat verbeterd de veiligheid op de werklocatie natuurlijk enorm. Daarnaast is er nog een toepassing van vloertape en dat is de variant met een antislip laag. Deze zorgt ervoor dat mensen niet zomaar uit kunnen glijden en er zijn natuurlijk voldoende plekken waar het belangrijk is dat dit niet gebeurd. Wat dacht u bijvoorbeeld van een trap? Sommige materialen zijn van zichzelf erg glad en een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Met een antislip vloertape verkleint u de kans enorm dat iemand uitglijdt en naar beneden valt. Zo kunnen veel ongelukken voorkomen worden.

Verschillende soorten vloertape

Bij Staandwerk.nl, specialist op het gebied van producten voor een veilige en gezonde werkomgeving, vindt u verschillende soorten vloertape die u kunnen helpen bij het veiliger en duidelijker maken van situaties op uw bedrijfslocaties. Zij hebben onder andere de volgende producten in hun assortiment:

  • DuraStripe vloertape, de beste markeringstape voor industriële toepassingen. U kunt deze namelijk heel gemakkelijk en snel aanbrengen en het gaat erg lang mee. Dit merk maakt hun tapes in verschillende kwaliteiten, welke u het beste kunt gebruiken, hangt helemaal af van uw specifieke situatie. DuraStripe is verkrijgbaar in verschillende uni kleuren, maar ook in gestreepte varianten. Ook de breedtes variëren, van 5 tot 90 centimeter. Naast markeringstape hebben zij ook een collectie pictogrammen, cijfers, letters en andere tekens. Dit maakt heel veel verschillende toepassingen mogelijk.
  • Antislip tape, vloermarkering en veiligheid ineen. De antislip vloertape varianten zijn ook verkrijgbaar in verschillende breedtes en in verschillende vormen. Uiteraard zijn er ook verschillende kleuren verkrijgbaar. U kunt bijvoorbeeld denken aan de standaard waarschuwingskleuren rood en wit. Maar ook een zwart/gele combinatie is mogelijk. Daarnaast is er ook verschil in structuur van de tapes, er zijn diverse korrelgroottes leverbaar. Ook zijn er aparte varianten voor een natte omgeving of voor een voedingsmiddelenomgeving.
  • Reflecterende vloertape, voor extra veiligheid. Wordt er bij uw bedrijf ook in schemerige situaties bijvoorbeeld gereden met een heftruck? Dan is het natuurlijk belangrijk dat ook op die momenten goed duidelijk is waar de markeringen zijn. Daarvoor kunt u gebruik maken van de speciale reflecterende tapesoorten. Ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende effen kleuren en in de varianten rood/wit en zwart/geel.
  • Photoluminiscerende tape, beter bekend als glow in the dark. Deze soort is natuurlijk uitermate geschikt voor het aangeven van vluchtroutes. Als er zich een noodsituatie voordoet en de lichten vallen uit, dan kunt u met deze markeringen toch de weg uit het gebouw vinden. Het is hierbij belangrijk dat deze altijd op de vloer of laag op de muren aangebracht wordt om goed van dienst te kunnen zijn als vluchtroute. Bij rookontwikkeling trekt de rook immers omhoog, de vloer en lage delen van de muren blijven echter zichtbaar, waardoor dit de ideale plaatsen zijn voor het aanbrengen van deze glow in the dark tape. Om de vluchtweg extra duidelijk te maken, zou u bijvoorbeeld de hele contour van de nooduitgang van deze markeringstape kunnen voorzien.

De verschillende soorten vloertape die er te krijgen zijn, hebben duidelijk allemaal hun eigen functie. Het is dus zaak om goed te overwegen welke variant u het best op welke plek aan kunt brengen.

Aanbrengen van de tapes

Hebt u besloten dat u vloertape aan wilt laten brengen, dan is het natuurlijk ook nog goed om te weten hoe u dit dient te doen. Op de site van Staandwerk.nl vindt u hier een uitgebreide instructie en u kunt bij hen ook de producten kopen die u hiervoor nodig hebt. De meeste soorten vloertape hebben een plakzijde, dus hierbij hoeft u geen lijm te gebruiken. Bij sommige andere soorten echter wel. Maar ook als u geen lijm nodig hebt, hebt u toch nog andere producten nodig voor het aanbrengen van de vloertape. Zo moet u er bijvoorbeeld voor zorgen dat het oppervlak waar u wilt gaan plakken zeer goed schoon is. Is dat niet het geval, dan zullen de stickers of de tapes snel weer los gaan laten en zult u weer opnieuw moeten beginnen. Schoonmaken en ontvetten is dus belangrijk voordat u de vloertape aanbrengt. Hiervoor vindt u dan ook de nodige producten bij dit bedrijf, de schoonmaakmiddelen kunnen nadien ook gebruikt worden om de tapes en stickers goed schoon te houden. Bovendien kunt u bij hen ook terecht voor primer of lijm voor de varianten vloertape die geen plakzijde hebben. Hiermee kunt u de tapes dan toch goed vast plakken aan de verschillende oppervlakken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn