Binnen het bedrijf wil je natuurlijk de werksfeer goed houden. Niets is dan belangrijker dan ervoor zorgen dat de werknemers tevreden zijn. De werkgever is natuurlijk degene die de werknemers betaalt en daarom de baas, maar ontevreden werknemers zullen het niet fijn vinden om voor je te werken en er daarom niet alles aan doen om hun werk zo goed mogelijk uit te voeren. Dan kun je natuurlijk denken: dan ontsla ik de werknemer, maar als de situatie hetzelfde blijft en de werknemers ontevreden blijven, weet je dat er iets moet veranderen. Het is ook niet moeilijk om de mensen die voor je werken tevreden te houden. Natuurlijk hoef je niet in te gaan op vreemde eisen en wensen zoals loonverhogingen van 200%, maar als je ervoor zorgt dat de sfeer goed is en als je zo nu en dan je dankbaarheid voor het harde werken toont, ben je al een heel eind op weg. Met de kerstpakketten kun je bijvoorbeeld je werknemers laten weten dat je waardeert wat ze in het afgelopen jaar voor je gedaan hebben en ze iets extra’s geven, zodat ze het gevoel krijgen dat het gewaardeerd wordt dat ze hard werken. Dit hoeft geen duur en ingewikkeld cadeau te zijn: kerstpakketten zijn vaak dozen met lekkere en leuke dingen erin. Vaak zitten er in kerstpakketten flessen wijn, toastjes en andere lekkere dingen. Dit wordt dan aangevuld met serviesgoed of een leuke gadget. Soms heeft het pakket iets met het bedrijf te maken, zoals een pakket met verschillende soorten suiker en andere producten voor de werknemers van een suikerfabriek. Dit hoeft echter niet: je kunt zelf kiezen wat voor soort kerstpakketten je wilt uitdelen. Het hoeft ook helemaal niet een pakket te zijn: tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om de werknemer zelf iets te laten kiezen wat hij of zij leuk vindt.

Verschillende soorten kerstpakketten

Er zijn verschillende mogelijkheden om je werknemers door middel van kerstpakketten te laten weten dat het harde werken gewaardeerd wordt. De kerst is de tijd bij uitstek om waardering uit te spreken en daarom is het gebruikelijk om kerstpakketten aan iedere werknemer te geven. Je kunt er voor kiezen om het niet te doen, maar omdat het een gebruik is dat door bijna iedere werkgever wordt nagevolgd komt het vaak niet leuk over als je ervoor kiest om het niet te doen. De werknemers denken dat je gierig bent en niets voor hen over hebt, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Met het kleinste presentje kun je de werknemers al laten weten dat je ze wilt bedanken. Het is ook niet verstandig om de werknemers verschillende cadeaus te geven. Natuurlijk is het logisch dat de accountant die in het afgelopen jaar duizenden euro’s heeft binnengehaald voor jouw bedrijf iets meer verdient dan de secretaresse die de helft van de dag niets te doen heeft, maar organiseer dit op een andere manier. Geef ze hetzelfde cadeau en verras de accountant met een bonus. Op deze manier is iedereen gelijk in jouw bedrijf en wordt er niemand jaloers. Je kunt voor verschillende soorten kerstpakketten kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website www.kerstpakkettenxl.nl. Je kunt hier kiezen tussen kerstpakketten die variëren in waarde, inhoud en prijs. Het is dus belangrijk dat je voor je de pakketten gaat uitkiezen, een budget vaststelt. Wat wil je uitgeven per persoon? Natuurlijk moet je ook meenemen wat voor soort pakket je leuk vindt om te geven. Het is natuurlijk per persoon verschillend welk pakket het leukste en lekkerste is, maar je kunt wel proberen een keuze te maken waar iedereen blij mee is. Een pakket met alleen kaas en wijn is leuk, maar je weet niet zeker of iedereen van kaas en wijn houdt. Daarom is een pakket met gevarieerde inhoud beter als je meerdere werknemers hebt waarvan je de smaak niet precies kent.

Het beste kerstcadeau uitzoeken

Als je een echt leuk cadeau voor de kerst wilt geven aan je werknemers, kun je het beste eens op www.kerstpakkettenxl.nl kijken. Hier vind je een zeer uiteenlopend aanbod aan kerstpakketten, zodat je altijd een goede keuze kunt maken. Uniek is het Online Keuzeconcept: hierbij kan de werknemer zelf kiezen wat hij of zij voor cadeau wil. Je kunt voor een bepaald bedrag een bepaald aantal punten geven aan de werknemer, waarvoor hij of zij een cadeau naar keuze kan uitzoeken. Op deze manier zorg je ervoor dat iedere werknemer tevreden is met wat hij of zij krijgt. Er bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid om cadeaubonnen voor dagjes uit en winkels te kiezen, maar je kunt ook voor een product gaan of uit verschillende echte kerstpakketten kiezen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om het geld te doneren aan een goed doel. Op deze manier is iedereen blij. Het Online Keuzeconcept is een goede manier om de werknemers te laten zien dat je ze waardeert en blij bent dat ze bij jou werken. Je geeft de werknemers een coupon met inloggegevens, waarmee ze kunnen inloggen op een speciale website. Hier kunnen ze kiezen uit kerstpakketten en diverse andere cadeaus, zodat iedereen een cadeau naar wens krijgt. Het cadeau kan vervolgens bij de werknemer thuis of bij het bedrijf bezorgd worden. Dit concept is een leuke manier om kerstpakketten te geven aan je werknemers op een manier die iedereen waardeert. De inhoud van kerstpakketten hoeft niet langer ongeopend in de kast te verdwijnen: met dit concept zijn er louter goede cadeaus!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn