Een drukkerij kan gebruik maken van allerlei soorten technieken. Deze hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. Ook kunnen de kosten voor drukwerk verschillen afhankelijk van de soort druktechniek die er gehanteerd is. Waarschijnlijk heeft u wel eens gehoord van de techniek genaamd zeefdrukken. Maar bent u ook op de hoogte van de mogelijkheden van tampondruk? Zo niet, dan is het ten zeerste aan te raden dit artikel over tampondruk eens aandachtig te lezen en u verder te laten informeren over deze veelzijdige druktechniek. Tampondruk kan voor bepaalde soorten drukwerk namelijk een mooier resultaat opleveren dan andere technieken. In sommige gevallen kan tampondruk zelfs voordeliger zijn. Als u meer wilt lezen over deze en andere manieren van drukken, kijkt u dan eens op de website van het bedrijf VK print. Deze expert in drukwerk biedt u vele mogelijkheden om uw drukwerk te laten uitvoeren en verschaft bovendien nuttige informatie over de verschillende technieken en hun voor- en nadelen. Tampondruk is een van de manieren van drukken die op deze heldere website worden besproken. Hier leest u er meer over: http://www.vkprint.nl/technieken/tampondruk/. VK print heeft echter een nog veel veelzijdiger aanbod aan druktechnieken die ze kunnen inzetten om u te voorzien van het resultaat dat u voor ogen heeft. Ook het materiaal of het artikel dat u wilt laten bedrukken kan sterk uiteenlopen. Dit bedrijf zal in veel gevallen nog steeds aan uw wensen kunnen voldoen. Ze zijn van vrijwel alle markten thuis als het om drukwerk gaat. Of u nu kiest voor een tampondruk, zeefdrukken of andere technieken, en of u nu gaat voor gewoon papier of iets avontuurlijker materiaal. Geen materiaal of vorm is voor hen te gek, ook al kiest u voor een emmer, bidon of zelfs een radiatorknop. U kunt het zo gek niet bedenken of zij kunnen het voor u bedrukken. Textiel is uiteraard ook niet uitgesloten. T-shirts of papaplu’s voorzien ze net zo gemakkelijk van de afbeelding of het logo van uw keuze. Maar laten we terugkeren naar het onderwerp van dit artikel: tampondruk. Hieronder zetten we de voordelen van deze techniek overzichtelijk voor u op een rijtje, zodat u een goede indruk krijgt van waar het om gaat en zo kunt inschatten of deze techniek inderdaad aansluit bij het drukwerk dat u graag zou willen laten verrichten.

De voordelen van een tampondruk op een rijtje

Zoals we hierboven al aangeven, is tampondruk een van de minder bekende technieken op het gebied van drukwerk. Dit is onterecht, want tampondruk heeft vele voordelen, afhankelijk van het soort drukwerk dat men voor ogen heeft. Leest u ze hieronder eens rustig door en bepaal aan de hand van het rijtje met kenmerken of deze techniek wellicht voor u ook de juiste keuze zou kunnen zijn. Of dit het geval is, hangt onder andere af van het materiaal dat u wilt laten bedrukken en of u meerdere kleuren in uw drukwerk wilt laten terugkomen. Hierover later meer.

  • Hoge resolutie, scherp resultaat.
  • Geschikt voor geprofileerde of gekromde oppervlakken.
  • Zeer geschikt voor meerkleurige afdrukken.
  • Ideaal voor give aways en relatiegeschenken van kunststof.

Wanneer door de vorm of het materiaal van een artikel zeefdrukken geen optie is, is tampondruk vaak een heel erg goed alternatief. Zo kunt u het gebruiken voor oppervlakken die bijvoorbeeld een kromming vertonen of een profiel hebben. Het klinkt misschien onmogelijk om zulke oppervlakken überhaupt te bedrukken, maar als er gebruik gemaakt wordt van tampondruk hoeft dit zeker niet het geval te zijn. Een ander voordeel van tampondruk is dat het een hoge resolutie oplevert. Als het voor u belangrijk is dat het resultaat zeer scherp uitpakt, dan is deze techniek dus zeker ook aan te raden. Heeft uw droomafdruk meerdere kleuren en wilt u hier in de praktijk niet van afwijken? Dit hoeft ook niet. Met tampondruk is het heel goed mogelijk om verschillende kleuren in een afdruk te laten terugkomen. Een bijkomend voordeel is dat met deze techniek de kosten van zo’n meerkleurige druk vaak lager liggen dan wanneer er andere technieken gehanteerd worden. Het soort product waar tampondruk bij uitstek voor geschikt is, zijn kleine artikelen gemaakt van kunststof, zoals sleutelhangers, balpennen of USB-sticks. Bent u dus op zoek naar een manier om uw give aways en relatiegeschenken te laten bedrukken? Zoek dan niet verder! Tampondruk is een zeer geschikte optie.

Drukwerk online bestellen

Tampondruk is een van de technieken die gebruikt worden bij het bedrijf VK print. Dit bedrijf is te bereiken via bovenstaande website. Hier leest u meer over de organisatie en de mogelijkheden die zij haar klanten te bieden heeft op het gebied van drukwerk. Gaat u met hen in zee, dan heeft u een betrouwbare partner gevonden. De ervaren medewerkers hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan en zullen dus met grote nauwkeurigheid voor u aan het drukken slaan. Hier geen dubbele lijnen of uitgelopen kleuren, maar een precies en scherp resultaat: precies zoals u het in gedachten had! Een ander voordeel van het drukwerk online bestellen bij deze organisatie is dat u erop kunt rekenen dat uw bestelling snel afgehandeld zal worden. Een ander positief punt van dit bedrijf is dat ze het hele proces voor u kunnen afhandelen, beginnende bij het bedenken, via het daadwerkelijke drukken, het verpakken en het verzenden. Voor al deze aspecten kunt u contact onderhouden met een en hetzelfde bedrijf en is de kans kleiner dat er halverwege iets misgaat. Wel zo makkelijk!

Meer van Vkprint.nl

Deel dit bericht op socialmedia

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn