De Nederlandse overheid stimuleert graag het bedrijfsleven door middel van verschillende subsidies en aftrekposten. De wbso is een van die regelingen, die bedoeld is om innovatie te stimuleren. Maar wanneer kun je hier nu precies gebruik van maken? Wie mogen hier allemaal gebruik van maken? En hoe vraag je deze fiscale regeling aan? Allemaal vragen die bij jou kunnen leven. Heb je hulp nodig hiermee, dan kun je een beroep doen op wbsoburo, zij zijn gespecialiseerd in de wbso en kunnen jou helpen met de aanvraag.

Wanneer kun je er gebruik van maken?

Voordat je een beroep gaat dan op een fiscale regeling, moet je natuurlijk eerst weten waar deze voor bedoeld is. We noemden net al even dat het in dit geval gaat om een fiscale regeling voor ondernemers die aan innovatie doen. Wbso staat namelijk voor wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk. Wat valt hier nu allemaal onder? Je kunt dan denken aan het ontwikkelen of het verbeteren van een:

  • product
  • dienst
  • productieproces

Daarnaast kan ook technisch-wetenschappelijk onderzoek er soms onder vallen. Het is dus eigenlijk heel ruim opgesteld, wat betekent dat heel veel ondernemers die zich met innoveren bezig houden een beroep op de wbso zouden kunnen doen. Het gaat immers niet alleen maar om innovatie op het gebied van producten, maar ook op het gebied van diensten en zelfs op het gebied van productieprocessen. Voor wie is deze regeling nu bedoeld? Eigenlijk kunnen alle ondernemers die ondernemer zijn voor de inkomstenbelasting hier een beroep op doen, mits ze er minstens 500 uur per jaar aan spenderen. Niet alleen zelfstandigen kunnen van de wbso gebruik maken, ook grotere bedrijven en bv’s en nv’s. Dus of jouw bedrijf nu klein of juist heel groot is, dat maakt voor de wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk niet uit. Zolang je maar minimaal ondernemer bent voor de inkomstenbelasting kun je hier gebruik van maken.

Wbso aanvragen

Houdt jouw bedrijf zich bezig met innoveren en zou je daarom wel eens willen weten of je in aanmerking komt voor de wbso? Dan is het goed om contact op te nemen met wbsoburo. Zij hebben namelijk veel kennis op dit gebied en kunnen vaak goed inschatten of jouw project kans van slagen heeft of niet. Schatten zij in dat dit wel het geval is, dan kunnen ze jou ook helpen om de aanvraag de deur uit te doen. Met aanvragen voor regelingen is het immers vaak zo dat het nogal nauw steekt hoe je de aanvraag opstelt. Zij weten precies welke gegevens je voor een beroep op de wbso in je aanvraag op moet nemen en zij kunnen de projectomschrijving voor je verzorgen. Door hun hulp in te schakelen, maak je de kans veel groter dat jouw projectaanvraag goedgekeurd wordt en dat kan financieel zeer aantrekkelijk voor je zijn. Als jouw aanvraag goedgekeurd wordt, dan kunnen ze jou ook helpen met het registreren van het project en met bijvoorbeeld het bijhouden van de uren die hierin gestoken worden. Hun hulp kan dus echt zeer goed van pas komen op het moment dat jij een beroep wilt gaan doen op de wbso!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn