Een accountant worden, je hoort het wel vaker. Maar wat houdt het dan eigenlijk echt in om accountant te worden en te zijn? Je leest er alles over in onze post, die over de wereld van accountants gaat. Er is namelijk ontzettend veel te vertellen over accountants en het werk dat zij doen. Lees verder en ontdek waarom het eigenlijk helemaal niet zo saai is, dat beroep van accountant. Je ontdekt het allemaal in dit artikel. Laten we – voordat je een accountant in de buurt van Hengelo zoekt – even vaststellen wat een persoon in deze beroepstak doet. Een definitie volgt daarom dan ook nu. Want wat is een accountant? Een accountant is iemand die de boekhouding en de financiĆ«le administratie van een bedrijf of juist van een instelling controleert. Wist je dat het een beschermde titel betreft? Je kunt het dus niet zomaar even uitoefenen. Daarbij wordt ook vaak onderscheid gemaakt tussen 2 afkortingen, namelijk AA en RA. Je leest er meer over in de volgende alinea.

Een accountant in de buurt van Hengelo nodig?

Het werk van een accountant: wat houdt dat zo’n beetje in? 


Of je nou accountant wilt worden of dat je een accountant in of in de buurt van Hengelo nodig hebt: je hebt zojuist kunnen lezen wat een accountant precies is, maar nog niet per se wat deze persoon precies doet. Want wat is controleren? Dat klinkt toch ook nog een beetje stoffig. Daarom volgt nu een verdere uitleg. Als je een accountant bent, dus ook een accountant in de buurt van Hengelo, kun je een controleverklaring afgeven. Daarnaast een beoordelingsverklaring of een samenstellingsverklaring. Dat is allemaal belangrijk. We lichten er een toe, namelijk de samenstellingsverklaring. Een dergelijke verklaring wordt namelijk afgegeven zodra een accountant op basis van door bestuur of juist door de directie geleverd materiaal aan cijfers krijgt en daarvan een financieel overzicht samenstelt. Let wel op dat accountants altijd gebonden zijn gedragsregels alsmede aan bepaalde standaarden. Dat is altijd goed om in de gaten te houden.

Ook direct een accountant in Hengelo nodig? 

Heb jij naar aanleiding van dit artikel ook direct een accountant nodig, misschien wel in de buurt van Hengelo? Dan ben je op de juiste pagina en het juiste gedeelte terecht gekomen. 

Wellicht denk jij nu ook wel dat het handig is om een accountant in Hengelo te hebben, voor jouw bedrijf. Surf eens naar de website: beersengrandiek.nl”>www.beersengrandiek.nl en zie wat wij bedoelen. Dit is een goed bedrijf waar je terecht wilt als je een accountant in of in de buurt van Hengelo nodig hebt. Zij zijn professioneel en zijn een relatief klein kantoor. Ze zijn al sinds 1989 werkzaam op het gebied van belastingadvies; maar ook belastingaangiften en administratieve dienstverlening voor ondernemingen behoren tot hun werkzaamheden. Je kunt dus voor verschillende diensten bij hun terecht. Zij bevinden zich binnen de zakelijke markt en werken vooral voor ondernemingen in het midden- en klein bedrijf. (Ook wel bekend als MKB). Dit bedrijf kent een grote betrokkenheid en heeft daarnaast goede kennis van zaken. Doordat ze relatief klein zijn voel jij je geen nummer, maar een echt persoon die wordt geholpen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn