U wilt natuurlijk het liefst zo lang mogelijk in uw eigen vertrouwde huis blijven wonen, maar er komt een moment dat het verstandiger is om te kiezen voor het wonen in een woonzorgcentrum. Woont u in de buurt van Weerselo, dan is woonzorgcentrum Sint Jozef een zeer goede keuze om uw oude dag door te brengen. Het fijne van Sint Jozef is dat het gelegen is in de kern van het dorp, recht tegenover het marktplein en het gemeentehuis. U hebt dus winkels en allerlei andere voorzieningen bij de hand, waardoor u zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen en regelen. Ook kunt u hierdoor gemakkelijk genieten van de verschillende activiteiten die in het dorp plaatsvinden. De nabijheid ervan maakt het gemakkelijk om er aan deel te nemen en om zoveel onder de mensen te komen als u zelf graag wilt. Ondanks dat de woningen zich in de kern van het dorp bevinden, hebt u toch niet het gevoel dat u midden in een dorp woont. De omgeving is namelijk zeer ruim en groen, waardoor u het gevoel krijgt dat u in landelijk gebied woont. Deze rustige sfeer doet veel mensen goed en zij vinden het dan ook een zeer prettige woonlocatie. Een groot pluspunt van Sint Jozef is bovendien dat zij een restaurant hebben, waar iedereen welkom is, bewoner of niet. Het restaurant van Sint Jozef vervult daarmee een belangrijke sociale functie. Doordat de maaltijden zeer gunstig geprijsd zijn, is het zowel voor bewoners van Sint Jozef als voor mensen uit Weerselo en de nabije dorpen een zeer fijne plek om samen te eten en contacten te onderhouden.

Mooie woningen in Sint Jozef

Niet alleen de locatie en de omgeving maken woonzorgcentrum Sint Jozef de moeite waard, ook de appartementen op zich zijn al reden genoeg om hier te gaan wonen. Iedere woning is namelijk zeer ruim opgezet, waardoor u genoeg plek hebt voor al uw eigen spulletjes. U kunt er echt uw eigen plekje van maken, dat vertrouwd en prettig aanvoelt. Ieder appartement heeft een ruime woonkamer met een eigen balkon, dat via de woonkamer te bereiken is. Een eigen balkon is natuurlijk zeer prettig om te hebben, het geeft u de kans om lekker buiten te zitten als u daar zin in hebt en om regelmatig een frisse neus te halen zonder dat u hiervoor ver de deur uit hoeft. Daarnaast hebben alle woningen binnen het centrum van Sint Jozef een eigen keuken. U kunt er natuurlijk voor kiezen om in het restaurant te eten, maar zelf koken is natuurlijk ook erg prettig, al zou u het maar af en toe doen, het is fijn dat de mogelijkheid er is. Tenslotte smaakt uw eigen eten vaak het best en is het gewoon fijn om zelf te kunnen bepalen wat u gaat eten. Naast een woonkamer, balkon en keuken beschikt iedere woning in Sint Jozef natuurlijk over een slaapkamer en eigen badkamer. De badkamer is zowel via de gang, als via de slaapkamer te bereiken. Dit is ‘s nachts natuurlijk erg handig, dan hoeft u niet ver te lopen als u het toilet moet gebruiken. Helemaal als u niet zo goed meer ter been bent, is het natuurlijk gewoon heel erg fijn als het toilet dichtbij is. Het mag vanzelf spreken dat alle woningen binnen Sint Jozef geheel rolstoelvriendelijk zijn. Naast de gewone appartementen beschikt Sint Jozef ook over twee kleinschalige woonvormen speciaal voor mensen die geheugenproblemen hebben en hierdoor extra zorg nodig hebben. In deze kleine woonvormen kan hen dit goed geboden worden. Door de rolstoelvriendelijkheid en de speciale kleinschalige woonvorm is deze locatie voor heel veel mensen geschikt om te wonen.

Kies voor dit woonzorgcentrum

Er zijn dus veel redenen om ervoor te kiezen om in het woonzorgcentrum van Sint Jozef te gaan wonen. We zetten ze hier nog even voor u op een rijtje:

  • de appartementen zijn gelegen midden in het dorp Weerselo, waardoor u veel winkels en andere voorzieningen onder handbereik hebt en waardoor u kunt genieten van alle activiteiten die in het dorp plaatsvinden
  • door de ruime opzet en het vele groen om het centrum heen, voelt alles heel rustig en landelijk aan
  • het restaurant biedt u de mogelijkheid om dichtbij lekker en voordelig te eten en bovendien is het een uitstekende plaats voor het leggen van contacten
  • de appartementen van Sint Jozef zijn zeer ruim opgezet en rolstoelvriendelijk
  • er is een speciale woonvorm voor mensen met geheugenproblemen

Naast al deze pluspunten beschikt Sint Jozef ook nog over zeer goede voorzieningen op het gebied van de zorg. U kunt bij hen namelijk ook zorg afnemen die niet door de AWBZ vergoed wordt. Uiteraard dient u dit dan wel zelf te betalen, maar aangezien zij hier geen winst over hoeven te betalen, liggen de prijzen voor deze aanvullende zorg zo laag mogelijk. De prijzen hiervoor worden in samenspraak met de cliƫntenraad vastgesteld. Doordat Sint Jozef deze extra zorg aanbiedt, is het voor bewoners mogelijk om hier veel langer te kunnen blijven wonen. Het biedt hen veel extra opties en dat is natuurlijk altijd fijn. Uiteraard bent u nooit verplicht om van dit extra zorgaanbod gebruik te maken. Voor iedereen die graag landelijk wil wonen, maar toch graag veel voorzieningen in de buurt wil hebben en de mogelijkheid wil hebben tot het hebben van veel contacten met mensen, is Sint Jozef dus echt een ideale plek om te wonen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn