Goede dakbedekking is zeker geen overbodige luxe. De juiste dakbedekking beschermt u tegen tocht, regen, sneeuw, wind, hitte, zonlicht en ongedierte. Wij weten hoe belangrijk een comfortabele woning is en laten u daarom graag kennis maken met de dakbedekking voor de toekomst. EPDM staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer, en is een synthetisch rubber dat zich uitstekend leent voor dakbedekking. Al enkele decennia wordt het gebruikt door bedrijven, maar pas sinds de laatste jaren raakt dit synthetische rubber ook steeds bekender onder particulieren. Het kan dus goed zijn dat u er tot nu toe nog nooit van had gehoord. Echter, EPDM heeft als dakbedekking voor de particuliere huiseigenaar ook veel voordelen! Het is:

  • Duurzaam: het gaat ruim 50 (!) jaar mee;
  • Veilig: het hoeft niet worden gebrand maar wordt met lijm bevestigd;
  • Op maat te bestellen en voor de doe-het-zelver makkelijk aan te brengen;
  • Op diverse ondergronden te bevestigen;
  • Ideaal voor een groen dak.

EPDM dakbedekking: duurzaam en praktisch  

Duurzaamheid vormt een steeds belangrijker onderdeel van ons leven. Niet alleen is het beter voor het milieu, ook financieel gezien blijken duurzame aankopen vaak een gunstige keus. Vanwege zijn lange levensduur is EPDM dakbedekking dan ook een slimme investering voor de toekomst van uw huis. Het gaat ruim twee keer zo lang mee als de doorsnee bitumen dakbedekking. Bovendien betekent een duurzame dakbedekking een duurzaam huis. Dus: geen onnodig hoge stookkosten in verband met tocht of kosten door schade veroorzaakt door regen of ongedierte. Hiernaast leent deze dakbedekking zich ook nog eens voor de aanleg van een groen dak. Laat uw dak met gras begroeien of creëer een sedumdak. Niet alleen een mooi gezicht voor u en uw buren, maar ook goed voor de luchtkwaliteit. Praktisch gezien vormt het aanleggen van een EPDM dakbedekking voor de handige doe-het-zelver geen obstakels. Let wel op: het is belangrijk dat u de Europese variant aanschaft, en niet de Amerikaanse. Op de Europese variant is geen talk aangebracht en is zodoende makkelijker te verwerken dan de Amerikaanse variant. Wanneer u de bedekking binnen heeft kunt u deze op uw dak bevestigen met lijm. Omdat de dakbedekking op maat wordt geleverd kunnen naden worden voorkomen. Het materiaal kan op vele soorten ondergronden worden aangelegd zoals bitumen, beton, zink en een houten dakbeschot. Controleer van tevoren wel of u beschikt over de juiste ondergrond. Om er als doe-het-zelver zeker van te zijn dat u alle juiste materialen in huis heeft, kunt u bij Interexpress EPDM Systemen verschillende pakketten aanschaffen. In het Basic Pakket zit:

  • Dakbedekking op maat gemaakt;
  • Benodigde bodemlijm en contactlijm;
  • Nederlandstalige handleiding.

Het XL pakket is daarbij ook nog voorzien van:

  • Benodigde kit voor de daktrim (hoeklijn) en hemelwaterafvoer;
  • EPDM hemelwaterafvoer (1x).

Advies en begeleiding

Ondanks dat onze bovenstaande pakketten u voorzien van alle benodigde materialen kunnen wij ons voorstellen dat u wat extra hulp kan gebruiken. Hoewel dakbedekking waarschijnlijk iets is dat u niet vaak bezighoudt, is het voor ons dagelijks kost. Interexpress EPDM Systemen heeft jarenlange ervaring op het gebied van dakbedekking en helpt u graag met advies en begeleiding. Als u zich eerst zelf verder wilt oriënteren, dan kan dat op onze website: interexpress.nl. Hier vindt u uitgebreidere (technische) informatie over de dakbedekking. Ook kunt u via de site onze producten bekijken en eventueel aanschaffen. Mocht u er niet uitkomen, twijfel dan niet om ons via de mail of telefoon te contacteren. Wij staan voor- en tijdens het aanlegproces voor u klaar. Klanten waarderen ons online met een 8.8, en wij helpen ook u graag verder uw duurzame EPDM dakbedekking!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn