Dubbel glas online besteldJe zou het niet verwachten, maar je kunt dubbel glas eenvoudig online bestellen. Dat hebben wij gedaan voor onze nieuwe woning. We hebben paar maanden geleden een jaren dertig woning gekocht en het is een prachtig huis, maar er was alleen nog enkel glas aanwezig. Nu we de sleutel in ontvangst hebben mogen nemen, zijn we direct aan de slag gedaan en hebben we dubbel glas besteld via Glaswebwinkel.nl. Op glaswebwinkel.nl kun je heel veel verschillende soorten glas verkrijgen voor heel veel verschillende doeleinden. Wij waren op zoek naar dubbel glas voor onze gehele woning en daarbij kun je kiezen uit:

  • Isolatieglas HR++ gevuld met Argon
  • Gelaagd isolatieglas HR++ gevuld met Argon
  • Isolatieglas dat is gevuld met lucht

Het dubbel glas is eenvoudig per afmeting te bestellen en we konden dus voor ieder raam direct opgeven wat we wilde hebben, met welk formaat en ook ervoor kiezen om bijvoorbeeld verschillend glas op verschillende plekken aan te brengen. Zo hebben we specifiek voor gelaagd dubbel glas gekozen voor de serre die we aan het huis hebben gebouwd.

Dubbel glas voor alle ruimtes

Toen we de sleutel kregen van ons nieuwe huis moesten we natuurlijk wel eerst een inventarisatie doen van alle ramen en bedenken waar we precies wat wilde hebben. Het aanbrengen van dubbel glas hadden we wel meegenomen in onze begroting voor de aanpassingen die we in het huis wilde doorvoeren, maar als je direct alles gaat vervangen kan het toch nog een behoorlijke kostenpost worden. In eerste instantie hadden we sloten om dubbel glas aan te brengen in de ramen van de meest gebruikte ruimtes. Dit betekende de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Het is grappig dat, wanneer je het glas gaat bestellen, je er opeens achter komt dat je budget voor meer toereikend is en je dus voor meer ruimtes dubbel glas kunt bestellen. Uiteindelijk hebben we ook dubbelglas besteld voor de twee overige slaapkamers, de zolderkamer, een raam op de vliering en tot slot hebben we dan toch maar besloten om ook het kleine raampje in het toilet van dubbel glas te voorzien. Zo hadden we binnen de kortste keren het glas voor alle ramen in het huis besteld via Glaswebwinkel.nl.

Alles wat je nodig hebt voor het plaatsen van glas

Mijn man is behoorlijk handig en klust veel in eigen huis. Hij heeft al eerder dubbel glas geplaatst, ook bij vrienden en familie en weet dus heel goed wat er komt kijken bij het vervangen van het glas van de ramen in ons nieuwe huis. Het voordeel van dit alles is dat je met het glas op de website van Glaswebwinkel.nl direct alle accessoires en benodigdheden kunt kopen. Glasband, glaskit en zelfs een ventilatierooster kwamen met de bestelling mee en zo hadden we direct alles in huis en kon mijn man aan de slag. Hij is begonnen in de woonkamer en zo ging hij kamer voor kamer en raam voor raam te werk. Dit verliep erg soepel en we hebben op deze manier heel veel geld kunnen besparen met het inhuren van een vakman. Al hadden we uitgerekend dat wanneer we een vakman hadden ingehuurd, die ook het glas moest regelen, we meer geld kwijt zouden zijn geweest, dan wanneer een vakman het door ons bestelde glas zou plaatsen. Natuurlijk moet je dit zelf wel kunnen en is het belangrijk dat je goed de afmetingen berekend van het glas dat je voor je raam nodig hebt. Maar als je vakkundig te werk gaat kun je het glas net zo eenvoudig plaatsen als wanneer je dat door een professional laat doen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn