Als je veel last hebt van pijn in je rug of je hebt veel last van migraine heb je vast al van alles geprobeerd. Niet alles helpt even goed. Misschien ben je ten einde raad. Bij veel patiënten met dit soort klachten helpt een bezoekje aan de osteopaat. Osteopathie is dan wel een alternatieve geneeswijze, maar het heeft al veel mensen geholpen. In dit artikel lees je alles over osteopathie en hoe de osteopaat in Enschede te werk gaat. Wie weet ben jij binnenkort ook wel van je klachten af.

Hoe de osteopaat in Enschede je met pijn helpt

Osteopathie is een alternatieve geneeswijze die je van verschillende soorten pijn af kan helpen. Er wordt bij deze vorm van therapie uitgegaan van de beweeglijkheid van het lichaam. Er wordt verondersteld dat alles in je lichaam beweegt en dat een verstoring in die beweging kan zorgen voor pijn, ongemak en allerlei andere gezondheidsproblemen. De osteopaat in Enschede gaat op basis van jouw klachten en een lichamelijk onderzoek manueel op zoek naar de oorzaak van je klachten. De problemen kunnen volgens deze vorm van therapie ontstaan in het bewegingsstelsel, zenuwstelsel of het orgaanstelsel. Dat is dus zowel vanbinnen als vanbuiten. Als het probleem eenmaal bekend is kan de osteopaat helpen het probleem op te lossen. Dit wordt gedaan door de beweging die is verstoord te herstellen door middel van manuele technieken. Het belangrijkste bij het verhelpen van een probleem is de geschiedenis en de levensstijl van de patiënt. Hier zal de osteopaat in Enschede je dan ook naar vragen. Je hele lichaam zal worden gecontroleerd en op manuele wijze zal je lichaam worden bewerkt om de beweging te kunnen herstellen. Je kunt met een heel scala aan lichamelijke klachten terecht bij de osteopaat in Enschede. Niet alleen klachten van pijn of ongemak kunnen worden verholpen door osteopathie, ook slaapproblemen kunnen worden verholpen. Als je niet zeker weet of deze vorm van therapie je wel kan helpen kun je eens op de website van osteopathie Ter Laak kijken. Je kunt ook altijd contact opnemen met de praktijk of een afspraak maken. Deze osteopaat zal je altijd vertellen wanneer iets niet mogelijk is. Het kan zeker geen kwaad om eens iemand anders dan je huisarts naar je klachten te laten kijken. De praktijk van de osteopaat in Enschede is ingeschreven bij het NRO. Dit betekent dat dit een erkende praktijk is en ben jij verzekerd van de beste zorg. Daarnaast bieden veel verzekeringen een gehele of gedeeltelijke vergoeding aan van dit soort alternatieve geneeswijzen. Hiervoor kun je in je polis kijken.

Verschillende soorten osteopathie

Net als met alle soorten therapie heeft ook de osteopaat in Enschede veel verschillende soorten osteopathie te bieden. Zoals al gezegd hebben de werknemers van de osteopaat in Enschede verschillende specialiteiten, maar ze kunnen je met nog veel meer klachten helpen. Ik zal een aantal van deze klachten voor je op een rijtje zetten zodat je een idee hebt van de variëteit van deze discpline.

  • Menstruatieklachten
  • Klachten van maag en darmen
  • Klachten door hernia
  • Nek en schouderklachten
  • Pijn in de onderrug
  • Verschillende klachten bij baby’s en kinderen
  • Migraine en andere soorten hoofdpijn
  • Bekkenpijn
  • Klachten tijdens de zwangerschap en na de bevalling

Er zijn nog veel meer klachten waar de osteopaat in Enschede je mee kan helpen. Kijk daarom voor een volledig overzicht op osteopathieterlaak.nl. Daarnaast kun je op de website ook zien wat bepaalde behandelingen je zouden kosten en of er vergoedingen van je verzekering mogelijk zijn. Ben je geïnteresseerd? Neem dan gerust een kijkje op de website of maak meteen een afspraak.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn