Mijn dochter van 16 heeft voor haar verjaardag zangles in Haarlem van mij gekregen. Ze wil al jaren graag op zangles, maar ik vond haar daar nog wat jong voor. Nu ze 16 is geworden en ik liever heb dat ze zangles in Haarlem neemt, dan dat ze op deze leeftijd op een scooter gaat zitten, heb ik haar dit cadeau gedaan voor haar verjaardag. De zangles in Haarlem wordt verzorgd door Marieke Frankema. Ik heb haar via haar website www.mariekefrankema.nl gevonden en daarop biedt zij zangles in Haarlem aan voor mensen van verschillende leeftijden en dat tegen goede prijzen. Ik heb haar toen even gebeld en gevraagd naar de mogelijkheden en Marieke Frankema was heel vriendelijk en heeft me heel prettig te woord gestaan. Ik vind het fijn dat ik weet dat ik bij haar mijn dochter op zangles kan doen.

De zangles in Haarlem biedt mogelijkheden

Dat mijn dochter al aardig kan zingen, dat was mij al wel bekend. Vanaf het moment dat ze ’s morgens voor de spiegel staat, tot vlak voor ze naar bed gaat, is haar stemgeluid in huis te horen. Ze zingt leuke liedjes en haar stem is altijd redelijk vast. Nu heeft ze zelf de ambitie om meer met haar stem te willen doen en we hebben het al wel eens gehad over een rol in een musical. Als zij die kant op wil met haar carrière, dan stimuleer ik haar. Als dit haar toekomstdroom is, dan vind ik het ook heel belangrijk om voor haar de juiste zangleraar te vinden. Marieke Frankema, die de zangles in Haarlem aan mijn dochter geeft, heeft erg veel ervaring in haar vak. Ze geeft al jaren les voor:

  • Professionele zangers
  • Musical zangers en zangeressen
  • Popzangers

Enkele van haar leerlingen hebben het ver gebracht in musical land en dat geeft mijn dochter natuurlijk die extra zet in de rug om goed haar best te doen tijdens de zangles in Haarlem. Ze is heel erg met haar performance bezig en juist door de zangles wordt er een goede balans gevonden tussen het goed kunnen zingen en het performen. Zingen moet je kunnen, maar zingen voor een publiek is iets heel erg anders. Ik heb me laten vertellen dat je dan je zelfvertrouwen heel goed moet opvijzelen en echt met kracht voor een publiek moet kunnen gaan staan. Je moet ook de mensen achter in een zaal kunnen overtuigen en dat is juist één van de krachten van deze zangles in Haarlem. Die biedt een totaalplaatje en dat is precies aar mijn dochter ook naar op zoek was. Ze wil beter leren zingen, beter haar ademhaling kunnen beheersen en ze wil heel overtuigend kunnen zingen. Iemand met emotie kunnen raken, dat is wat mijn dochter het mooiste vindt aan het zingen.

De zangles is heel betaalbaar

Dat mijn dochter zelfvertrouwen krijgt van deze zangles in Haarlem, dat is al heel duidelijk merkbaar. Ze kon eerst een proefles nemen, maar omdat ze het van mij cadeau kreeg en ik wist dat ze hier zo’n boost van zou krijgen in haar zelfvertrouwen, heb ik tien lessen voor haar afgenomen. De prijs die Marieke Frankema hiervoor rekent is heel schappelijk en dat maakte het voor mij als alleenverdiener ook behapbaar. Mijn dochter heeft echter ook al aangegeven dat ze door wil gaan met de zangles in Haarlem en desnoods betaalt ze de lessen zelf. Het leuke is dat ze na haar zanglessen ook altijd even aan mij vertelt wat ze geleerd heeft. Dan drinken we thee en laat ze haar kunsten horen. Wat dat betreft was de zangles in Haarlem ook een cadeautje voor mijzelf.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn