Het is erg vervelend als jouw klanten of opdrachtgevers jouw rekeningen niet betalen. Moet je dan een deurwaarder inschakelen? En wanneer zou je dit dan moeten doen? Je hebt natuurlijk recht op je geld, dat staat buiten kijf. Maar het kan best lastig zijn om dit ook daadwerkelijk te krijgen. Uiteraard zorg je ervoor dat je een factuur stuurt met duidelijke factuurdatum en dat je herinneringen stuurt. Maar is een deurwaarder inschakelen vervolgens de enige oplossing als er dan nog niet betaald wordt of heb je ook nog andere mogelijkheden? 

Deurwaarder inschakelen is duur

Veel ondernemers vinden het erg lastig als hun facturen niet betaald worden. In de eerste plaats omdat het je extra werk kost, je moet dan immers in de gaten blijven houden of de betaling nu wel of niet komt en als deze niet op tijd komt moet je nog weer een herinnering sturen. Een deurwaarder inschakelen is echter niet iets wat ondernemers snel zullen doen, ook al weten ze zeker dat ze recht hebben op het geld. En het is ook iets waar je wat terughoudend mee moet zijn, het komt immers nog al intimiderend over als er opeens een dergelijke persoon op de stoep staat. Maar dat is niet de enige reden waarom er niet snel gekozen zal worden voor een deurwaarder inschakelen, dat heeft ook te maken met het feit dat dit gewoon een dure oplossing is. En het geeft je nog steeds geen garanties, het kan nog steeds gebeuren dat je klant gewoon geen geld heeft, omdat hij bijvoorbeeld plotseling flink in de schulden is gekomen. Dan kun je wel een deurwaarder inschakelen, maar van een kale kip valt niet te plukken. Je hebt dan wel de kosten, maar uiteindelijk blijft het altijd afwachten of jij je geld ooit nog ziet. 

Alternatief

Kan dit niet anders? Ja, met de hulp van Bill Incasso kan dit. Kies je voor hen, dan hoef je geen deurwaarder inschakelen, maar wordt er wel werk gemaakt van het laten betalen van jouw rekening. Zij werken met incassospecialisten en bieden verschillende voordelen:

  • ze handelen het proces zo snel mogelijk af
  • ze werken volgens het principe ‘no cure, no pay’
  • ze bieden een gratis pre incasso service
  • je krijgt een vaste behandelaar
  • je kunt zelf eenvoudig online gegevens aanleveren
  • een account aanmaken is gratis

Er zitten dus vele voordelen aan Bill Incasso ten opzichte van een deurwaarder inschakelen. Hoe werkt het nu precies? Jij kunt bij hen gratis een account aanmaken en daar gebruik maken van de gratis pre incasso service. Zij zorgen er dan voor dat er een correct opgestelde laatste aanmaning naar jouw klant gestuurd wordt. Betaalt deze alsnog binnen de gestelde termijn, dan kun je het dossier sluiten zonder dat dit jou iets kost. Wordt er niet betaald? Dan gaat hun incassospecialist voor jou aan de slag. Er wordt contact gezocht met de debiteur en als het nodig is wordt er een betalingsregeling getroffen. De debiteur betaalt dan ook de incassokosten. Lukt het de debiteur niet om te betalen, dan hoef jij Bill Incasso ook niets te betalen. Dat is dus een stuk voordeliger dan een dure deurwaarder inschakelen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn