Al zo lang als ik me kan herinneren heb ik een droge, geïrriteerde, schilferige huid door eczeem. De jeuk die ermee gepaard gaat is niet te beschrijven. Het is een constant aanwezige irritatie waar je elk uur mee geconfronteerd wordt. In mijn kinderjaren had ik er nog veel meer last van. Als ik op vakantie in de zee was geweest, kreeg ik het gevoel alsof mijn huid in brand stond. Pas als mijn moeder mijn lichaam spoelde met water uit de fles, zakte dat branderige gevoel weg. Als kind vraag je je niet af waarom jij eczeem hebt en een ander kindje niet. Je accepteert de situatie zoals het is. Dat was in mijn tienerjaren wel anders. Ik heb de aandoening vervloekt en schaamde mij voor mijn aangetaste huid. Ik heb het vandaag de dag redelijk onder controle met het gebruik van hormooncrème in combinatie met cetomacrogol crème met twintig procent vaseline. Al zal het gevoel van een irritante kriebel nooit helemaal weg gaan. Juist omdat ik het onder controle heb, luisterde ik dan ook maar met een half oor toen mijn collega vertelde dat zij voor haar psoriasis in therapie zou gaan bij haloclinic Nederland. Een tijdje verblijven in een zoutkamer: ik zag het nut er niet van in. Totdat ik haar drie maanden later weer sprak. Ze was razend enthousiast en vertelde dat haar huidklachten met meer dan de helft waren verminderd.

Geleidelijk herstel in zoutkamer van haloclinic Nederland

Ik begon me toch af te vragen of een dergelijke therapie in mijn geval ook uitkomst zou kunnen bieden. Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en ben onder werktijd op internet gaan zoeken. Ik kwam terecht op de site van haloclinic Nederland en een half uur later had ik telefonisch contact met hen voor een eerste sessie halotherapie. Ik kon al diezelfde week terecht. Ik werd hartelijk ontvangen en kreeg een korte uitleg over hoe de halotherapie bij werkt. Je verblijft een uur in de zoutkamer van haloclinic Nederland, waarin minuscule medicinale zoutnevel door een generator gelijkmatig in de ruimte wordt verneveld. De patiënt ademt deze nevel in en de zout die ingeademd wordt heeft, met betrekking tot eczeem, de volgende voordelen:

  • Het verwijdert bacteriën;
  • De kans op ontstekingen aan de huid vermindert;
  • De jeuk verdwijnt;
  • De huid wordt rustiger, gehydrateerd en minder geïrriteerd;
  • Het verhoogt de weerstand.

De werking van de therapie zal niet na één behandeling volledig het werk aan het licht komen, maar mij werd beloofd dat ik wel al meteen verschil zou voelen. Na een tiental sessies bij haloclinic Nederland zou ik nagenoeg af zijn van mijn huidklachten. Ik kon niet wachten op dat resultaat.

Geen jeuk en irritatie meer

De eerste behandeling bij haloclinic.nl Nederland heb ik met verbazing ondergaan. Ik nam plaats in de zoutkamer in een van de comfortabele stoelen en ik heb er een uur verbleven. Al zou de zoutnevel zonder effect zijn, tijdens het verblijf in de zoutkamer had ik de tijd voor mezelf en kwam ik tot rust. Heerlijk ontspannen verliet ik de zoutkamer van haloclinic Nederland. Die avond moest ik toegeven dat de jeuk aan mijn huid minder leek te zijn. De week erop had ik al mijn tweede sessie en na een maand zat ik op vijf sessies. Mijn huid was zichtbaar verbeterd, maar vooral het geleidelijk verminderen van de jeuk had ik nooit voor mogelijk gehouden. Na een maand ben ik gestopt met de hormooncrème. Ik kan het niet geloven. Ik ben dan ook van plan om de therapie bij haloclinic Nederland verder te vervolgen. De zouttherapie is voor mij dé oplossing van mijn eczeem.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn