Wist jij dat er zoiets bestaat als magneetverf? Voor mij was dat tot voor kort echt een totaal onbekend feit. Ik kwam pas achter het bestaan hiervan toen ik geen magneetbord kon vinden dat aan mijn wensen voldeed. Ik wilde graag op de muur in mijn werkkamer een groot magneetbord hebben waar ik allerlei zaken gemakkelijk aan op kon hangen. Maar grote exemplaren waren erg lastig te vinden, ik kon alleen maar van die grote witte borden vinden die je vaak op kantoren ziet hangen. Wel praktisch natuurlijk, maar niet mooi en ook niet waar ik naar op zoek was. Had ik toen al geweten dat magneetverf bestond, dan zou ik daar meteen mee aan de slag zijn gegaan. Nu heb ik eerst nog een hele tijd lopen zoeken naar verschillende mogelijkheden op dit gebied, ik had immers in mijn hoofd dat ik een mooi magneetbord wilde hebben. Ik heb zelfs nog overwogen om verschillende kleinere exemplaren naast elkaar te hangen en daar dan een geheel van te maken. Maar toen ik op een gegeven moment ergens tegenkwam dat er ook zoiets bestaat als magneetverf, toen was voor mij de keus snel gemaakt!

Voordelen van magneetverf

Ik kwam er na gebruik al snel achter dat er verschillende voordelen zitten aan het gebruik van magneetverf. Een eerste voordeel is dat je veel verschillende kleureffecten kunt creëren. Niet dat deze verf van zichzelf in vele kleuren verkrijgbaar is, dit is namelijk niet realiseerbaar. Doordat er heel veel ijzerdeeltjes in zitten, heeft het gewoon een grijze tot donkergrijze kleur. Daar is verder niets aan te doen. Wat je echter wel kunt doen, zonder dat het magnetische effect verloren gaat, is een andere kleur muurverf aanbrengen hier overheen. Ik heb dit zelf ook gedaan. Eerst heb ik op één muur de aanbevolen hoeveelheid van drie lagen magneetverf aangebracht. Daaroverheen heb ik een donkerblauwe tint muurverf gebruikt. De andere drie muren van mijn werkkamer heb ik in een andere kleur geverfd, om zo een mooie blikvanger te creëren. Op donkerblauw steken de verschillende dingen die ik ophang bovendien ook mooi af, ik ben echt heel blij dat ik voor deze optie heb gekozen! Wat wel een klein minpuntje is, is dat magneetverf minder sterk is dan een magneetbord. Hierdoor zijn niet alle magneten even geschikt en is het raadzaam om sterke exemplaren aan te schaffen.

Schoolbordverf

Een optie waar ik later pas achter kwam, helaas, is dat je over de magneetverf ook schoolbordverf kunt schilderen. Dat geeft je de mogelijkheid om ook nog op de muur te schrijven! Schoolbordverf is tegenwoordig ook in verschillende tinten verkrijgbaar. Als ik dit vooraf geweten had, dan had ik hier voor gekozen, misschien doe ik dit een volgende keer wel! Wat mij betreft zitten er dus echt vele voordelen aan het gebruik maken van magneetverf:

  • je kunt het oppervlak zo groot maken als je wilt
  • je kunt het combineren met schoolbordverf
  • je kunt er een kleur naar wens overheen doen

Daar komt nog als voordeel bij dat je het natuurlijk niet alleen maar op een muur kunt gebruiken, zoals ik heb gedaan, je kunt ook zelf een bord op maat maken van bijvoorbeeld hout en dit verven. De mogelijkheden zijn dus echt enorm! Wil jij hiermee aan de slag gaan? Ik heb de benodigdheden gekocht bij Magneet-verf. Zij zijn een echte specialist op dit gebied en je kunt bij hen niet alleen maar terecht voor magneetverf, maar ook voor schoolbordverf, whiteboardverf, speciale afwerklagen, voorbehandelingsmaterialen en de nodige toebehoren, zoals verfrollers. Ook voor sterke magneten ben je bij hen aan het juiste adres. Je kunt dus alles wat je nodig hebt in één keer aanschaffen bij Magneet-verf.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn