Een aantal jaar geleden had ik een semester in Sjanghai gestudeerd. Ik kon bij de universiteit waar ik les had een half jaar in het buitenland studeren en koos voor China. Tijdens die zes maanden heb ik veel over China geleerd. De cultuur, mensen, het eten, ik vond het allemaal erg interessant. Ik kon daar een kamer delen met een aantal andere studenten en ging vaak een rondje in de buurt lopen. Door rond te lopen een goed om me heen te kijken kon ik al veel leren. Ik zag hoe mensen met elkaar communiceerden, hoe ze hun dag doorbrachten en wat voor dingen ze leuk vonden. Vaak ging ik ook naar een parkje in de buurt, om daar op een bankje te zitten en om even te relaxen. Het park was altijd vol met gepensioneerden die aan het sporten, of spelletjes aan het spelen waren. Ook was er altijd een grote groep Tai Chi aan het beoefenen. Ik vond het altijd erg interessant om te zien. Ik had er wel eens over nagedacht om met ze mee te doen, maar het zou erg moeilijk geweest zijn om te volgen. Ik sprak namelijk bijna geen Mandarijn. Toch kwam ik vaak terug om te kijken, ik vond het altijd erg rustgevend om te zien. Toen ik na de uitwisseling weer terug in Nederland was dacht ik er weleens over om lessen voor Tai Chi in Apeldoorn te volgen, maar het kwam er nooit van. Ik was toen bezig met mijn scriptie en had andere dingen aan mijn hoofd. Toevallig vroeg een vriend mij een paar weken geleden of ik zin had om met hem mee te gaan naar Tai Chi in Apeldoorn. Hij volgt daar lessen en dacht dat ik het leuk zou vinden om mee te gaan. Ondertussen was mijn ervaring in China jaren geleden, maar ik was nog steeds ge├»nteresseerd en zodoende ging in voor de eerste keer naar Tai Chi in Apeldoorn      

Mijn eerste les Tai Chi in Apeldoorn

Op een dinsdag ging ik mee naar de les Tai Chi in Apeldoorn. Ik vond het wel fijn dat mijn vriend mij meenam, want ik vind het toch altijd wel lastig met een groep nieuwe mensen. Maar toen we daar aankwamen was iedereen erg aardig en maakte ik al snel een praatje met verschillende mensen. Het was een doorlopende les, waardoor er geen vaste uren waren. Toen wij aankwamen waren ze al bezig en konden we gewoon aansluiten wanneer wij dat wilden. Ik vond het in het begin lastig om te volgen, maar beetje bij beetje ging het gemakkelijker en beter. Mijn vriend was al diverse keren naar de Tai Chi in Apeldoorn gegaan en het ging hem gemakkelijker af. Hij zei dat het vanzelf beter gaat als je blijft oefenen. Ik vond het leuk en erg interessant om de les te volgen en vertelde mijn vriend dat ik wel vaker met hem mee wilde gaan.

Fijn om te doen

Sinds de eerste les Tai Chi in Apeldoorn ben ik nog diverse keren gegaan. Ik vind het erg fijn om te doen en een leuke groep mensen. Het ontspant me, maar het geeft me ook extra energie. Ik ga meestal naar de les op dinsdag. Ik vind het fijn dat je daar kan aansluiten wanneer het je uitkomt. Zoals het er nu naar uitziet zal ik nog veel lessen volgen. Voor lessen Tai Chi in Apeldoorn kan ik qigongzee aanraden:

  • De oefeningen ontspannen, maar geven ook energie
  • Zijn geschikt voor starters en ervaren studenten
  • De studenten zijn erg vriendelijk
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn