Het is nogal een verschil of koken wordt gedaan voor het bereiden van het avondeten of een eitje dan wel pannenkoek in de middag. Waar in het verleden een afzuigkap nooit werd gebruikt, was altijd goed te ruiken waar werd gekookt. Alleen zijn er ook veel geuren tijdens het koken die lang in uw huis kunnen blijven hangen. Zeker met de moderne open keuken wat inhoud dat de keuken een integraal onderdeel is geworden van de woonkamer. Bij bereiding van maaltijden waar veel stoom en dus veel geur van af komt, gebruiken mensen vaak een afzuigkap. Deze zorgt ervoor dat de geuren worden geabsorbeerd en op verschillende methodes, afhankelijk van uw huishouden en merk apparatuur, worden de geuren verwijderd uit het huis. Op deze manier ruikt niet het hele huis naar de geur van het koken. Een ander bijkomstig voordeel van de afzuigkap is dat niet alleen de geur, maar ook de stoom, rook en andere brandluchten die vrijkomen tijdens het koken, worden afgevoerd uit het huis. Dat maakt het huis ook een stuk veiliger. In elk huis is namelijk een rookmelder vrijwel verplicht. Deze rookmelders gaan het vaakst af tijdens het koken wanneer een brandlucht wordt verspreid. Een vals afgaande rookmelder is bepaald niet fijn voor de mensen thuis en de brandweer die moet uitrukken. Installeer daarom een goede afzuigkap die ook dit probleem voorkomt. Wat vaak als een nadeel wordt gezien, is de overdadigheid aan geluid van het apparaat. Dat is logisch aangezien in feite een motortje aan het werk is. Deze is noodzakelijk om de juiste zuigkracht te generen om de nare geurtjes te absorberen en te verwijderen uit de keuken en de woonkamer. Het lastige van dit geluid is dat het lastig communiceren is tussen de kok en eventuele familie, vrienden of andere eetgasten. Gelukkig zijn de laatste tijd steeds vernieuwende modellen ontwikkeld als afzuigkap die het geluid van de werking drastisch reduceren. Ook wordt de afzuigkap steeds moderner en een mooiere styling. Op deze manier is het niet een groot, log en lawaaiig apparaat, maar een design apparatuur. In feite een statement en integraal onderdeel van een mooie, strakke vormgegeven keuken. In allerlei soorten, maten en kleuren is de afzuigkap te verkrijgen. Een goede speciaalzaak om een dergelijk apparaat aan te schaffen is De Shouw Witgoed. De mogelijkheden zijn daar groot.

Afzuigkap aanschaffen bij De Schouw Witgoed

Bijna 80 jaar lang bestaat De Schouw Witgoed al als speciaalzaak. Voor verschillende huishoudelijke apparaten die het leven makkelijker maken, hebben zij verschillende modellen. Zo ook voor de afzuigkap. Om een goede keuze te maken is het mogelijk de showroom te bekijken in het Utrechtse Bussum of online hun uitgebreide webshop door te nemen. Met behulp van een aantal filters kan de beste afzuigkap voor de mensen thuis worden uitgekozen. Deze filters die gebruikt kunnen worden zijn:

  • merk; 17 verschillende bekende en minder bekende fabrikanten
  • prijs; van €50,- tot aan de duurste variant van bijna 3,5 duizend euro
  • breedte; hier kan precies worden aangegeven wat in de keuken past
  • afzuigcapaciteit; van een motorloze uitvoering tot een capaciteit van 800 m3/u
  • kleur; 10 verschillende kleuren/uitvoeringen mogelijk
  • klantwaardering; aan de hand van de hoeveelheid sterren gegeven door gebruikers

Op deze manier is het mogelijk om het ideale model uit te zoeken voor installatie thuis. Er is van alles mogelijk zoals is te zien is aan de variëteit van keuzemogelijkheden. Elke persoon kan namelijk een andere smaak hebben voor gebruik. Zo wilt de ene persoon een model die nauwelijks opvalt en verwerkt is als onderdeel van de keuken. Een ander persoon kan weer kiezen voor een groot opvallend en strak vormgegeven exemplaar dat een waar statement is als onderdeel van de keuken. Misschien is de keuze voor antraciet of chroom wel de juiste look en feel voor een keuken. Een zeer gewaagde en gedurfde keuze is om te gaan voor een afzuigkap van glas. Hoe deze er uit ziet, is op de website van De Schouw Witgoed te vinden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er voor wordt gekozen om de desbetreffende afzuigkap eerst met eigen ogen te zien. Dat kan in de showroom in het centraal gelegen Bussum. Daar zijn ook medewerkers die de verschillende mogelijkheden kunnen tonen. Ook is het mogelijk om te luisteren hoe de afzuigkap klinkt.

Levering aan huis

Na aanschaf van een goed model wordt deze thuis bezorgd bij de klant. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Tenzij de consument in het buitenland woont of op de Waddeneilanden. In dat geval zijn de kosten namelijk wat hoger omdat een overtocht moet worden betaald. Maar dat zijn de inwoners van de Waddeneilanden wel gewend dus het belet hun niet om de aankoop niet door te laten gaan. Natuurlijk is het ook mogelijk om naar de showroom te gaan en gelijk de juiste afzuigkap aan te schaffen en zelf mee te nemen. Dan moet de consument wel goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden die het huis te bieden heeft voor het soort afzuigkap. Dat kan namelijk een verschil zijn. Het is nu eenmaal logisch dat een ander model nodig is wanneer de consument een kookeiland heeft en nog geen buizen om de geuren en rook weg te geleiden, of dat er al dergelijke structuur in het huis is en de afzuigpak alleen vervangen wordt. Dat zijn allemaal vragen waar de experts van De Schouw Witgoed graag bij helpen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn