Heb jij in je huis al een kluis? Wij hebben die een tijdje terug eindelijk wel gekocht, nadat we hier al verschillende keren over nagedacht hadden maar het steeds niet hadden gedaan. Mensen hebben soms het idee dat deze objecten alleen van pas komen op het moment dat je vaak veel contant geld in huis hebt of wanneer jij bijvoorbeeld dure sieraden goed op wilt kunnen bergen. En natuurlijk, daarvoor komt het ook zeker heel goed van pas. Als jij vaak geld in huis hebt of als je waardevolle juwelen of andere waardevolle bezittingen hebt, dan is een kluis echt een heel goede manier om deze te beschermen tegen diefstal. Natuurlijk kun je het nooit helemaal voorkomen, maar je maakt het een inbreker, zelfs met een eenvoudig model, toch een stuk lastiger om de waardevolle zaken te bemachtigen. En als inbrekers ergens een hekel aan hebben, dan is het wel aan heel lang bezig zijn met hun klus, want dat vergroot het risico op gepakt worden immers enorm. Daarom is het dus ook zeker een goed idee om in je huis een kluis te hebben waar je dergelijke zaken in op kunt bergen.

Kluis geeft bescherming

Een kluis geeft bovendien niet alleen maar bescherming tegen diefstal, het beschermt in veel gevallen ook tegen brand. Nu is het wel zo dat het ene type meer bescherming tegen brand biedt dan het andere, maar allemaal bieden ze in ieder geval een beschermlaag. Dat maakt kluizen niet alleen heel erg geschikt voor het opbergen van bezittingen die materieel gezien veel waarde hebben, het maakt ze ook heel geschikt voor het opbergen van zaken die een grote emotionele waarde hebben. Denk dan aan erfstukken, die je graag ook weer aan volgende generaties door wilt geven. Of denk dan eens aan het opbergen van je fotonegatieven of je externe harde schijf met digitale foto’s in een kluis. Je foto’s wil je waarschijnlijk niet kwijtraken, voor veel mensen zijn dit zeer waardevolle bezittingen. Het is iets wat je niet in geld uit kunt drukken en wat je ook niet weer terug kunt krijgen. Daarom is het ook zo van belang om ze altijd dubbel op te slaan en ze goed te beschermen. Wordt dan bijvoorbeeld je laptop gestolen, dan heb je ze ook nog op de harde schijf die in je kluis ligt. En breekt er bij jou thuis brand uit, dan biedt op deze manier opbergen de grootste kans dat ze niet verloren gaan!

Welk type koop jij?

Als jij een kluis wilt gaan kopen, net zoals wij hebben gedaan, dan kom je voor een lastige keus te staan. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een model dat vooral bescherming biedt tegen inbraak of een model dat ook heel goed beschermt bij brand. Daarnaast bestaan er nog verschillen wat betreft:

  • de manier waarop het slot geopend kan worden
  • de grootte van het object
  • de manier waarop hij geplaatst moet worden
  • alles veilig

Een kluis kan bijvoorbeeld gewoon met een sleutel geopend worden, maar er zijn ook varianten met een cijferslot of een biometrisch slot. Qua formaat zijn er ook heel veel opties. Wat plaatsing betreft kun je denken aan een losstaand model, maar ook aan bijvoorbeeld inbouwen in vloer of muur. Zo zijn er dus heel veel opties en wat kun jij nu het beste kiezen? Wij vonden dit ook een lastige vraag en hebben daarom advies ingewonnen bij Allesveilig.nl. Zij bieden namelijk een ruime keus op dit gebied en weten heel goed welk soort kluis dat zij verkopen voor welke situatie het meest geschikt is!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn