Als mens maak je van alles mee en elke ervaring heeft een impact op wie je bent en hoe je je voelt. Je hebt positieve ervaringen en negatieve ervaringen die jouw karakter op verschillende manieren vormgeven. Emoties spelen hierbij ene belangrijke rol, maar ook de manier waarop je hersenen functioneren bepalen voor een groot deel welke ervaringen veel invloed hebben en welke juist heel weinig. Je hebt als het ware een soort ontvankelijkheid die andere mensen niet of minder sterk hebben. Dus 1 bepaalde ervaring, denk aan een gebeurtenis, kan voor jou enorm veel betekenis of waarde hebben omdat het ook allerlei kernwaarden raakt en dus emoties activeert, terwijl het een ander koud laat. Zo is er dus een complexe wisselwerking tussen wie je bent en wat je ervaart, want enerzijds bepaalt jouw dispositie hoe je op dingen reageert maar anderzijds is het ook zo dat verschillende ervaringen bij jou juist een specifieke dispositie creëren. Maar daarnaast heb je ook een bepaalde aanleg via je biologie. Het klassieke nature-nurture verhaal is dus van belang. In dit hele systeem kunnen problemen ontstaan. Ervaringen kunnen teveel invloed hebben en vervolgens zorgen voor trauma’s. Een kink in de kabel kan zorgen voor kleine en grote neuroses waar je geen invloed op lijkt te hebben. Via hypnotherapie in Breda bij Hypnose Praktijk kun je daar wat aan doen. Het hele verhaal hierboven laat zien dat een mens tot op zekere hoogte maakbaar is. Hoe hij of zij is, is niet in steen vastgelegd. Ervaringen vormen een mens en dus moet het ook mogelijk zijn om bepaalde gedragspatronen ongedaan te maken. Dat is lastig zonder hulp, omdat die gedragspatronen of gedachtepatronen via gewoontes in het systeem zijn verankerd. Maar met hypnotherapie in Breda is dat dus wel mogelijk. Via hypnotherapie ga je als het ware met je instellingen aan de slag. Hypnotherapie in Breda is heel kort gezegd eigenlijk niets anders dan het tunen van je vaste patronen. Een hypnotherapeut is dan ook een soort monteur. Als je altijd maar je nagels afbijt, dan is dat natuurlijk geen gedrag dat vastligt. Dat is ontstaan en je hersenen geven signalen om dat te blijven doen. Als je die signalen wegneemt via hypnotherapie in Breda, dan stop je ook met nagelbijten. Je neemt als het ware de oorzaak weg. Zo kun je via hypnotherapie in Breda allerlei problemen aanpakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Alcohol verslaving
  • Slaapproblemen
  • Trauma verwerking
  • Blozen en zweten

Kies voor de hypnotherapie in Breda van Hypnose Praktijk

Het effect van de hypnotherapie in Breda hangt natuurlijk samen met de expertise van de hypnotherapeut. Daarom raden wij je aan om vooral gebruik te maken van de diensten van Hypnose Praktijk. Babette van Gurp is een professionele hypnotherapeut en is erkend door de wettelijke beroepsvereniging BVAT.be. Je bent voor wat betreft hypnotherapie in Breda dan ook in goede handen bij Hypnose Praktijk. Voor alle bovengenoemde problemen en vele andere kun je bij Babette terecht.

Kijk op hypnose-praktijk.nl voor meer informatie

Als je meer wilt weten, dan kun je altijd een kijkje nemen op de site. Hier vind je heel veel informatie over de praktijk en de methodes die worden gebruikt. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn