Over een paar maanden is het zover, de jaarlijkse familiedag. In heel Nederland kun je natuurlijk een familiedag organiseren en vieren, maar een familiedag in Twente is anders dan op de andere plekken. Daarover in dit artikel – over de familiedag in Twente – meer. Om een familiedag te kunnen bezoeken is het voor de gehele familie van belang dat de plek zo centraal mogelijk ligt. Het moet niet teveel tijd en moeite kosten om de familiedag te kunnen bezoeken. Het is immers de bedoeling van een familiedag dat iedereen elkaar weer eens kan zien, vaak na een of meerdere jaren. Op deze dag staat bijpraten centraal. In de meest optimale situatie is deze dag inhoudelijk ook leuk. Men herinnert zich immers een bijzondere familiedag, maar een normale zal veel sneller vervagen. Er moet daarom van alles worden geprobeerd om voor elkaar te krijgen dat de familie elkaar kan zien. Een van de redenen dat men niet langs kan komen op de familiedag is omdat de locatie onbereikbaar is. Daar komt nog bovenop dat de verwachtingen vaak laag zijn. Dit is niet het geval bij een familiedag in Twente! 

De inhoud van een familiedag in Twente

Er bestaan wel honderden ideeën voor een familiedag. Waarom is een familiedag in Twente dan een van de betere opties? Naast dat de keuze ruim is, is de locatie van deze familiedag in Twente centraal gelegen. De evenementenlocatie bevindt zich namelijk in Tolbert, bij de rand van Groningen, Drenthe en Friesland. Het komt er op neer dat iedereen wel een stukje moet rijden, maar nooit ontzettend lang. Er wordt rekening mee gehouden met de mensen die vanuit het zuiden moeten reizen. Het bedrijf is zich ervan bewust dat dit relatief gezien langer rijden is dan de mensen vlakbij het Noorden. Niet alleen de centrale ligging van de familiedag in Twente is van belang. Het is daarnaast ook belangrijk dat er voldoende en bovendien geschikt eten aanwezig is op de locatie. Er gaat niets boven een smakelijk diner. Anno 2019 worden de wensen van de consument steeds complexer, Waar moet je dan boeken? Als je een familiedag in Twente boekt via ’t Twents Kwartiertje – twentskwartiertje.nl wordt er rekening gehouden met vegetarische familieleden. Er zijn dus vegetarische gerechten aanwezig op de familiedag in Twente. Daarnaast bieden zij ook andere gerechten aan in het geval iemand een glutenallergie heeft.

En qua inhoud?

Met name voor wie van ver komt bestaat er een prettig aanbod, zoals zij noemen ‘een bijzonder originele groepsovernachting in legerwagons uit Rusland’. Onder andere het volgende bieden zij aan qua originele en inhoudelijke activiteiten:

  • Solex
  • Tuktuk
  • Tandem
  • Speelhal
  • Outdoor
  • Escape Rooms
  • Bierfietsen

Er is dus nogal wat mogelijk bij ’t Twents Kwartiertje. Zoals zij op hun website al vermelden: daar beleef je het! Waar het bij een familiedag vooral om gaat is samen zijn. Daarnaast speelt samenwerking ook een rol. Wat alle activiteiten gemeen hebben is dat je bij elke activiteit moet samenwerken. Bij de tandem moet je beide fietsen, als een iemand al het werk moet doen wordt het werk een stuk zwaarder. Dat geldt ook bij outdoor-spelen. Hierbij komt het vaak neer op spellen met ballen waar je teams moet vormen. Klimmen komt ook voor, daar moet je elkaar ook omhoog helpen en zorgen dat je team door kan gaan. Bij de escape room komt het duidelijkst de samenwerking naar voren. Niet zelden is de escape room in het nieuws geweest en sinds jaren een heuse trend. Wie in een escape room komt te zitten heeft maar een doel: er uit zien te komen. En dat gaat niet alleen, daar heb je vanzelfsprekend je familie bij nodig op zo’n dag.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn