De kwaliteit van je huis is uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van de materialen die je gebruikt. Dit idee wordt het beste ge├»llustreerd in het verhaal van de wolf en de drie biggetjes. Het huis van steen was van de beste kwaliteit omdat steen van hogere kwaliteit is dan stro of hout. Hout of stro zijn op zichzelf geen slechte of inferieure materialen, maar als je er een huis van bouwt, dan zijn het simpelweg niet de beste materialen. Een wolf kan de huizen immers zomaar omver blazen. Als het om dakbedekking gaat heb je ook verschillende opties van verschillende kwaliteit en als je op zoek bent naar kwaliteit, dan is EPDM folie van epdmxl.nl een zeer geschikte keuze. Het is zeker niet zo dat elke dakbedekking dezelfde kwaliteit en duurzaamheid biedt. Bij dakbedekking gaat het er om dat het dak uiteindelijk 100% waterdicht is. Zodra een dakbedekking waar geen gebruik is gemaakt van EPDM folie 99% waterdicht is, dan is het geen succes. Je hebt immers niets aan een dak waar op 1 plek water kan lekken of een dak dat tijdens heftige regenval begint te lekken. Het dak moet 100% waterbestendig zijn op alle momenten van het jaar ongedacht of het code oranje is of een beetje motregent. Daarom raden wij je aan om toch vooral gebruik te maken van EPDM folie. Dit relatief nieuwe materiaal is van hoogwaardige kwaliteit en als het goed wordt aangebracht, dan is het dak ook echt 100% waterdicht. Maar dat is niet het enige, want het is ook van belang dat de EPDM folie duurzaam is. Als je een dak hebt dat inderdaad niet lekt, maar elke 5 jaar aan vervanging toe is, dan heb je daar niet zoveel aan. Ten eerste heb je dan elke 5 jaar weer stress om het dak en ten tweede kost dat natuurlijk handen vol met geld. EPDM folie is echter dusdanig duurzaam dat het sowieso 50 jaar mee gaat en waarschijnlijk nog veel langer. Maar de garantie staat op 50 jaar en dat is toch 10 keer langer dan 5 jaar. De meeste mensen wonen niet eens langer dan 50 jaar in 1 woning dus dat betekent dat je na het leggen van EPDM folie nooit meer omkijken hebt naar je dak. Dat maakt de EPDM folie dus ook relatief goedkoop, want na de aanschaf van deze folie hoef je de eerste 50 jaar niets meer aan te schaffen wat betreft de dakbedekking. EPDM folie mag dan duurder zijn in de aanschaf dan andere producten, maar over de langere termijn genomen is het eigenlijk spotgoedkoop. 

EPDM folie bestel je gemakkelijk online via epdmxl.nl

Mocht je op zoek zijn naar EPDM dakbedekking, dan ben je bij de winkel van epdmxl aan het juiste adres. Je kunt hier namelijk terecht voor verschillende materialen zoals: 

  • Dakpakketten
  • EPDM stroken
  • Lijm en kit 
  • Accessoires 

Neem contact op voor hulp of advies

Als je de dakbedekking zelf wilt leggen en hulp nodig hebt, dan kun je altijd even contact opnemen met de helpdesk van epdmxl.nl. Ook voor het nodige advies kun je een beroep doen op de experts van deze winkel. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn