Bent u ondernemer? Dan zult u waarschijnlijk zelf verantwoordelijk zijn voor de financiële administratie van uw bedrijf. Of u nu een ZZP’er bent of medewerkers in dienst heeft: het bijhouden van uw inkomsten en uitgaven blijft voor velen een lastige taak. Toch is het bijvoorbeeld voor de belastingdienst erg belangrijk dat u er een correcte en goed geordende boekhouding op nahoudt. Als u bijvoorbeeld de verkeerde bedragen doorgeeft ten aanzien van wat er in een jaar is binnengekomen, of wat er is afgegaan, kunt u zelfs vervolgd worden voor fraude. Dit kan uitlopen op vervelende, langdurige en kostbare rechtszaken, dus is het erg belangrijk dat u op fiscaal en financieel vlak goed weet wat u doet. Zelfs als u wel de juiste gegevens aanlevert, maar dit niet op tijd doet, kunt u al boetes oplopen. Als u merkt dat het afhandelen van dergelijke zaken u niet erg gemakkelijk afgaat, kunt u uzelf een groot plezier doen door een professionele boekhouder in te huren. Deze kent alle regeltjes als zijn broekzak, terwijl u dagen lang kwijt kunt zijn aan het uitpluizen hiervan. Natuurlijk is een boekhouder ook een investering: deze professionals werken doorgaans niet voor niets. Maar u zult gauw merken dat een boekhouder juist door zijn uitgebreide kennis van administratie en belasting ook veel geld kan opleveren. Hij of zij kan u goed adviseren over investeringen die u kunt doen en weet precies welke kosten u allemaal zou mogen aftrekken voordat u belasting gaat betalen. Kortom, deze kan u helpen zo slim mogelijk om te gaan met de mogelijkheden en beperkingen die financiële en fiscale zaken met zich meebrengen. Doordat de boekhouder zelf ook valt onder de aftrekposten, is het vaak ook niet zo duur als het lijkt. Bovendien kan een boekhouder u heel wat tijd en kopzorgen besparen. En hoeveel is dat wel niet waard? Bent u nieuwsgierig geworden naar wat een ervaren boekhouder met kennis van zaken voor u kan beteken? Kijk dan eens op de volgende website: https://www.actium.nl/boekhouding-uitbesteden. Hier leest u meer over de verschillende mogelijkheden die op uw situatie van toepassing zijn.

Wat een boekhouder voor u kan doen

Zoals gezegd kan het inhuren van een boekhouder, oftewel uw boekhouding uitbesteden aan een expert, u vele voordelen opleveren. Daarmee is een goede boekhouder al snel de investering waard. Neemt u het maar van ons aan: u krijgt er een hoop tijd en ontspanning en soms zelfs geld voor terug! Hieronder zetten we overzichtelijk voor u op een rijtje wat een boekhouder zoal voor u kan betekenen.

  • Administratie op orde brengen.
  • BTW aangiftes afhandelen.
  • Jaarrekeningen opmaken.
  • Fiscaal advies geven.

Omgaan met papierwerk is voor de gemiddelde drukbezette ondernemer geen gemakkelijke opgave. Er komen allerlei rekeningen binnen, u moet zelf facturen uitschrijven en bovendien schaft u regelmatig allerhande zaken aan voor uw onderneming, zoals kantoorartikelen. Ook andere uitgaven, zoals reiskosten, moeten zorgvuldig bijgehouden worden. De belastingdienst wil inzage kunnen hebben in al deze zaken, dus is het van belang uw papieren netjes op orde te houden. Een boekhouder kan u hiermee helpen, door te laten zien hoe u zaken kunt nummeren en zowel fysiek als digitaal kunt opslaan. Doordat een boekhouder beschikt over speciaal hiervoor ontworpen software, kan hij of zij snel en gemakkelijk mooie overzichten maken van uw inkomsten en uitgaven. Daarnaast hoort u elk kwartaal uw BTW aangifte te doen bij de belastingdienst. Uw boekhouder kan ervoor zorgen dat deze op tijd en correct bij deze organisatie wordt ingediend. Een goed overzicht van de stand van zaken over het gehele jaar krijgt u door de jaarrekening die de boekhouder voor u kan genereren. Zo weet u precies hoe succesvol uw jaar was en wat er eventueel nog te verbeteren is. Ook als u aan een externe instantie moet laten zien hoe uw bedrijf functioneert, is een jaarrekening van en boekhouder erg belangrijk. Tot slot kan deze u advies geven ten aanzien van aftrekposten en andere zaken die samenhangen met de fiscale kant van uw onderneming. U ziet dat een boekhouder erg veelzijdig kan zijn en u op meerdere vlakken met raad en daad terzijde kan staan. Het is dus zeker de moeite waard om serieus te overwegen om uw boekhouding uit te besteden.

Minder zorgen over financiële zaken

Een onderneming runnen is geen eenvoudige opgave. Er zitten natuurlijk veel voordelen aan, met vrijheid om uw zaken zelf vorm te geven als een van de belangrijkste. Maar een ondernemer moet ook een echte ‘all rounder’ zijn en veel taken zelf aanpakken die binnen een grote organisatie door specialisten uitgevoerd zouden worden. De financiële administratie is een van die taken. Sommige mensen vinden het leuk om dit zelf te doen, maar zoals gezegd komt er heel wat bij kijken. Het goed doen vergt de nodige tijd en aandacht, die u niet kunt steken in de kerntaken van uw onderneming. Het is iets wat regelmatig bijgehouden moet worden en wat zodoende steeds in uw achterhoofd kan blijven hangen, om daar voor onrust te zorgen. Neemt u een boekhouder in de arm, dan heeft u daar veel minder last van. Het is zijn of haar beroep om u te voorzien van gemoedsrust. Een boekhouder neemt u werk uit handen, zodat u zich meer op uw eigen specialiteiten kunt richten. Kortom: hij of zij kan uw bestaan als ondernemer zorgelozer en succesvoller maken. Bezoekt u dus eens bovenstaande site en kom erachter hoe een boekhouder uw leven als ondernemer gemakkelijker zou kunnen maken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn