Wil jij jouw trouwe viervoeter zo goed mogelijk voeden? Dan moet je zeker kiezen voor barf hondenvoer! Dit is niet een bepaald merk, maar het gaat hier om een manier van eten waarbij er gekeken is naar het natuurlijke gedrag van de hond. Als jouw dier zich in de natuur zou moeten redden, dan zou hij misschien een keer een muis vangen of een rat, maar hij zij ook zeker achter bijvoorbeeld hazen en eenden aangaan. Met andere woorden, hij zou zich vooral voeden met rauw vlees. Als je kiest voor barf hondenvoer, dan doe je dit ook zoveel als mogelijk. Het is dan ook een bepaalde methode van voeden, die staat voor Biologically Appropriate Raw Food. Of het kan ook staan voor Bones And Raw Food. De uitwerking blijft echter hetzelfde, het gaat om het geven van eten dat biologisch gezien goed past bij jouw dier. Als je hiervoor kiest, dan zul je zien dat jouw beestje zich echt beter gaat voelen. Hij zal bijvoorbeeld:

  • meer energie hebben
  • niet meer uit zijn mond ruiken
  • een gezonder gebit hebben
  • goede ontlasting hebben

Voor de gezondheid van jouw dier is het dus zeker aan te raden om te kiezen voor barf hondenvoer!

Waar bestaat barf hondenvoer uit?

Als jouw hond last heeft van allergieën of van huidproblemen, dan is het helemaal aan te raden om in het vervolg te kiezen voor barf hondenvoer. Je zult merken dat de problemen hierdoor helemaal of in ieder geval grotendeels verdwijnen. De betere gezondheid zul je echt merken in de activiteit, doordat jouw viervoeter door de goede voeding gewoon meer energie heeft. Hij krijgt immers alle juiste voedingsmiddelen op deze manier binnen. De voordelen zijn dus duidelijk, maar dan blijft de vraag nog staan waar barf hondenvoer nu precies uit bestaat. Je voedt jouw beestje hierbij met zaken als orgaanvlees, bevleesde botten, spiervlees en vuile pens. Het gaat hierbij altijd dus om rauwe ingrediënten en echt vlees, heel anders dus dan de hondenbrokken die je nu waarschijnlijk geeft. Deze zijn voor een groot deel gevuld met tarwe, wat niet echt een natuurlijk voedingsmiddel van honden is. Nu kun je jouw dier niet alleen maar dit rauwe vlees geven, het moet wel goed met elkaar afgewisseld worden. Barf hondenvoer moet ongeveer bestaan uit de volgende verhoudingen:

  • 50-60% rauw vlees en bevleesd bot
  • 20% groente, fruit en supplementen
  • 10% orgaanvlees

Als je deze verhoudingen aanhoudt, dan zal jouw viervoeter echt gezond worden en goed in zijn vel zitten!

Menu samenstellen

Voor jou als baasje is het wel even wennen om aan de slag te gaan met barf hondenvoer. In de eerste plaats natuurlijk omdat je moet wennen aan het geven van deze rauwe vleesproducten, maar ook omdat je handigheid moet krijgen in het samenstellen van een menu. Hier kun je, zeker in het begin, wel wat hulp bij gebruiken! Bij Animal Food Express snappen ze dit en daarom hebben ze verschillende menusuggesties voor jou samengesteld. Al het barf hondenvoer dat in hun menusuggesties staat, kun je bovendien eenvoudig online bij hen kopen via animalfoodexpress.nl. Zo wordt het voor jou een stuk gemakkelijker om de overstap te maken! Omdat het hier gaat om bederfelijke producten, leveren zij alles altijd diepgevroren. Je kunt het na aflevering direct bij jou thuis ook in de vriezer leggen en later per dag er een portie uithalen. Het werkt op die manier dus echt heel gemakkelijk! Wil jij jouw huisdier ook zo gezond mogelijk houden, wil je hem echt voeden in plaats van alleen maar vullen? Kies dan voor barf hondenvoer!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn