Als jij je badkamer in gaat richten, dan moet je niet alleen letten op het sanitair en meubilair dat je kiest, maar ook op de badkamerverlichting. Dit kan immers een grote rol spelen in hoe het geheel er uit komt te zien. Mensen realiseren zich helaas maar weinig hoe belangrijk de rol van lampen is, tot het moment dat ze met slechte verlichting geconfronteerd worden. We zullen het er allemaal wel over eens zijn dat een goede badkamerverlichting erg belangrijk is. In de eerste plaats natuurlijk omdat dat nodig is voor een goede persoonlijke verzorging. Als jij je baard gaat scheren bijvoorbeeld, dan moet je goed kunnen zien wat je doet om te voorkomen dat jij jezelf snijdt of dat je een deel van het baardhaar per ongeluk laat staan. En ga jij je make-up aanbrengen, dan is een goed licht ook nodig, zodat je niet teveel, maar ook niet te weinig gebruikt. Voor de persoonlijke verzorging is goede badkamerverlichting dus handig, maar het is vaak ook gewoon noodzakelijk. In veel appartementen is het zo dat deze ruimte zich in het midden bevindt en dus geen raam heeft. En heb jij een badkamer met een raam, dan zul je hier voor ‘s avonds alsnog licht moeten hebben. Dit is dus zeker een punt om bij de inrichting rekening mee te houden.

Badkamerverlichting in vorm van inbouwspots

Wat voor mogelijkheden heb je nu als je op zoek gaat naar badkamerverlichting? Eigenlijk kun je uit heel veel verschillende opties kiezen, zoals een plafondlamp, een wandlamp of zelfs speciale lampen voor bij spiegels. Maar een heel goede optie is het om voor inbouwspots te kiezen. Wat maakt dit nu tot zo’n goede keus? In de eerste plaats is dat het feit dat deze zorgen voor een goede verspreiding van het licht door de gehele ruimte. Waar een plafondlamp of een wandlamp vaak maar een deel echt goed verlicht, kun je spotjes op iedere gewenste plaats aanbrengen en er daardoor voor zorgen dat iedere hoek van de ruimte over goede verlichting beschikt. Een ander voordeel van inbouwspotjes als badkamerverlichting is dat deze verkrijgbaar zijn in dimbare varianten. Dit geeft jou de mogelijkheid om te variëren met de lichtsterkte. Ga jij je make-up aanbrengen, je tanden poetsen of je baard scheren, dan draai je de knop vol open. Wil jij echter even heerlijk ontspannen in bad, dan kun je de spots dimmen en zo genieten van een prettige sfeerverlichting. Dat maakt spotjes tot een uitstekende keus als badkamerverlichting.

PretMetLed.nl biedt goede lampen voor de badkamer

Nu is het natuurlijk wel zo dat je voor de badkamerverlichting niet zomaar gewone inbouwspots kunt gebruiken, in ieder geval niet dicht bij bijvoorbeeld de douche in de buurt. Hier kun je immers last hebben van spattend water dat in de lamp terecht kan komen. Om kortsluiting te voorkomen moet je dus kiezen voor een spatwaterdichte variant binnen een straal van 75 centimeter. Ben je verder van de waterbron verwijderd, dan zou je weer voor gewone spotjes kunnen kiezen. Bij PretMetLed.nl kun je terecht voor zowel de spatwaterdichte als de gewone varianten. Jouw badkamerverlichting bij hen aanschaffen biedt verschillende voordelen:

  • zij bieden een goede kwaliteit tegen een lage prijs
  • zij bieden verschillende vormen en kleuren armaturen aan
  • zij verkopen alle materialen die je bij aanleg nodig hebt
  • Lees meer..
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn