Heb jij constant het gevoel dat je tijd tekort komt? Wil je daar nu voor eens en altijd iets aan doen? Dan is een cursus time management misschien iets voor jou. Deze kun je boeken via timemanagement.net, waar je de keuze hebt uit verschillende opties. Je kunt de cursus zowel in je eentje online volgen als in een groep op locatie, en zelfs met collega’s In Company. Deze laatste optie is erg aan te raden als mensen bij jullie veel stress op de werkvloer hebben. De cursus time management gaat jullie leren hoe jullie beter kunnen plannen en meer gedaan krijgen met minder tijd. Daardoor verbetert de sfeer op de werkvloer en waarschijnlijk ook de bedrijfsresultaten. Je kunt echter ook gewoon in je eentje die cursus time management doen, bijvoorbeeld omdat tje thuis de boel niet bolwerkt krijgt, of als je zelfstandig ondernemer bent die wel wat tips kan gebruiken. Hoe dan ook leer je tijdens de cursus de volgende dingen:

  • Hoe je effectief ad-hoc klusjes combineert met je andere taken
  • Hoe je slim omgaat met allerlei vormen van afleiding
  • Hoe je uitstelgedrag vermijdt
  • Hoe je je e-mailbox slim inricht
  • Hoe je een betere werk-privé verhouding krijgt

Vooral dat laatste is voor veel mensen een belangrijke reden om deze cursus time management te volgen. Ze nemen geregeld werk mee naar huis en dat beïnvloedt hun gezinsleven. Door een betere planning te hanteren op hun werk is dat niet langer nodig, en kunnen ze thuis optimaal genieten van hun gezin en hun vrije tijd.

Voor wie is de cursus time management bedoeld?

Over het algemeen kun je stellen dat deze cursus time management bedoeld is voor mensen die constant een gebrek aan tijd ervaren. Er zijn echter nog een aantal kenmerken waar je je in zou kunnen herkennen als je niet slim met je tijd omgaat. Je vindt het bijvoorbeeld lastig om prioriteiten te stellen, je komt niet toe aan lange termijn-zaken, je inbox ontploft constant met e-mails en je vindt het moeilijk om ‘nee’ te zeggen. Al deze zaken dragen bij aan tijdgebrek en zijn niet bevordelijk voor je stresslevel. Als jij je in deze punten herkent dan zou deze cursus time management je wel eens kunnen helpen. Je leert het allerlei praktische trucjes die je op dagelijkse basis makkelijk inzet. Daardoor ga je meer tijd overhouden, maar je ook tijdens het werken kalmer voelen doordat je de zaken beter onder controle hebt.

Beter plannen, hoe doe je dat?

Een van de belangrijkste aspecten aan plannen is het inschatten van hoe lang je met een bepaalde taak bezig gaat zijn. Dit vinden veel mensen erg lastig, maar het is wel nodig. Als jij namelijk even bewust stilstaat bij hoeveel tijd je ergens voor nodig hebt dan kun je deze taak makkelijker inplannen. Tijdens de cursus time management leer je hoe je dat doet. Ook ga je aan de slag met prioriteiten stellen en leren ‘nee’ zeggen. Je hebt immers maar een bepaald aantal uren in een dag en soms is teveel ook echt teveel. Durf dit dan aan te geven, want je wilt niet dat je overige taken eronder gaan lijden. Klinkt dit je als muziek in de oren? Meld je dan snel aan voor deze cursus time management. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn