Veel bedrijven, maar ook particulieren, maken gebruik van europallets. Hoewel de maat van deze producten vaststaat, valt er toch genoeg te kiezen. Zo kun je kiezen voor nieuwe of voor gebruikte exemplaren. Wat voor jou de beste keus is, hangt af van waar jij de europallets voor wilt gaan gebruiken.  Hoe schoon moeten ze bijvoorbeeld zijn en is het erg als er gebruikssporen op zitten? Waar jij ze ook voor nodig hebt, bij palletspoed kun je altijd geschikte pallets vinden. Ook als je een andere maatvoering nodig hebt, ben je hier aan het juiste adres.

Vervoer en opslag met europallets

Als je een bedrijf hebt, dan is de kans groot dat je producten moet vervoeren en op moet slaan. Het is dan erg handig als je over een voorraadje europallets beschikt. Doordat dit een gestandaardiseerde maat is, kan ieder vervoersbedrijf hier eigenlijk mee uit de voeten. Het groot voordeel van producten opslaan op een pallet, is natuurlijk dat je ze dan gemakkelijk kunt verplaatsen. Je stapelt de producten op zoals jij wilt en met de heftruck verplaats je alles gemakkelijk in één keer. Dat is ook handig als je veel producten moet verzenden. Maar hoewel de maat gestandaardiseerd is, kan er wel verschil zitten in europallets. Je kunt bij palletspoed bijvoorbeeld kiezen uit:

  • nieuwe pallets
  • A-keus gebruikte exemplaren
  • B-keus gebruikte exemplaren

Als het belangrijk is dat de pallet echt goed schoon is, dan kun je het beste voor een helemaal nieuw exemplaar kiezen. Is dit iets minder van belang, dan kun je ook voor gebruikte exemplaren gaan. Wat is nu het verschil tussen A-keus en B-keus? De A-keus zijn slechts een paar keer gebruikt en ze zien er eigenlijk nog zo goed als nieuw uit. Bij de B-keus zijn er duidelijke gebruikssporen en beschadigingen zichtbaar. Voor de sterkte van de pallet maakt het niet uit, ze kunnen allemaal even zwaar belast worden. Als jij wilt besparen op de aankoop van je europallets, dan zijn de gebruikte soorten een goede optie.

Particulieren

Niet alleen bedrijven kunnen veel baat hebben bij het gebruik van europallets, ook voor particulieren kunnen ze goed van pas komen. Dit kan natuurlijk voor opslag het geval zijn, maar je kunt ook creatievere ideeën hebben. Wist je bijvoorbeeld dat je heel goed meubels kunt maken van pallets? Door een aantal europallets op de juiste manier te stapelen, kun je hier bijvoorbeeld heel goed een bed van maken, eventueel zelfs met een hoofdbord en nachtkastjes er bij. Doordat je het zo kunt indelen als je zelf wilt, kun je er zeker van zijn dat je een helemaal uniek bed hebt! Maar dat niet alleen, je kunt ze ook gebruiken voor het maken van een tafel of een tuinbank. De mogelijkheden zijn echt enorm! Wil jij hier creatief mee aan de slag, dan kun je bij palletspoed heel goed kiezen voor de B-keus exemplaren. Je wilt de europallets waarschijnlijk  toch verven of lakken en om dat te kunnen doen moet je ze eerst schuren. Zichtbare beschadigingen haal je op die manier weg. Bovendien hebben de gebruikte exemplaren vaak wat meer uitstraling, doordat er hier en daar wat hoekjes uit het hout zijn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn