Water komt af en toe letterlijk uit de lucht vallen en toch gaat veel van dit regenwater verloren. Dat is jammer, want schoon drinkwater is niet oneindig. Water moet gefilterd worden voordat het via de kraan in de huishoudens getapt kan worden. En hoe meer mensen op aarde, des te meer water er gezuiverd moet worden. Dus zodra we met z’n allen meer en meer schoon drinkwater gebruiken, des te groter de kans op een tekort. Daarom moeten we zoveel mogelijk proberen om alleen drinkwater te gebruiken voor consumptie en reiniging. Dat betekent dat we voor het bewateren van de planten en bloemen in de tuin veel beter ongezuiverd regenwater kunnen gebruiken. Als het water toch uit de hemel komt vallen, dan kan dat net zo goed worden gebruikt. Maar het probleem is natuurlijk dat we de tuin dienen te besproeien met water wanneer het niet of heel weinig regent. Daarom doe je er goed aan om een regenton van hout te kopen bij regenton.nu. Via deze site kun je gemakkelijk een mooie regenton van hout kopen die goed in je tuin past. Via deze regenton van hout kun je vervolgens regenwater gaan opvangen. Zodra het regent, kun je een voorraad regenwater opbouwen. Op het moment dat het regent heb je uiteraard sowieso geen extra water nodig om de tuin te voorzien van water. Maar vaak regent het meer dan nodig is. Dat betekent dat al het overtollige water in de grond verdwijnt als je het niet opvangt in een regenton van hout. Maar als je het wel opvangt, dan heeft je tuin als het ware een appeltje voor de dorst wanneer de zomerse droogte zich laat gelden. Die droogtes zijn de laatste jaren ook steeds warmer, droger en duren ook veel langer dan voorheen. Dus extra regenwater wordt ook steeds belangrijker. Om het milieu te sparen doe je er daarom goed aan om zoveel mogelijk te werken met regenwater of gebruikt water. De bloemen in de tuin zullen zich niet bekommeren om de versheid van het water. Dus water dat is gebruikt in de vaatwasser kan prima opnieuw worden gebruikt om de tuin te bewateren. Alles wat je kunt doen om de kraan dicht te laten is mooi meegenomen. Dus mocht je willen weten wat voor soort regentonnen je zoal kunt kopen, dan kun je terecht op de website van regenton.nu

Een regenton van hout of toch van kunststof?

Je kunt zoals gezegd een regenton van hout kopen, maar je hebt ook de mogelijkheid om een regenton te kopen van kunststof. Het is voor wat betreft de keuze tussen beide maar net wat je zelf het prettigst vindt. Een regenton van hout heeft een natuurlijke look en staat wellicht mooier/beter in je tuin. Kunststof is duurzamer en lichter van gewicht. Wat je voorkeur ook heeft, je kunt voor de gewenste regenton een beroep doen op tuinartikelen.nu.

Kijk snel op de site en bestel

Mocht je op zoek zijn naar tuinartikelen, dan kun je deze bestellen via de website. Dat geldt uiteraard niet alleen voor regentonnen, maar ook vele andere artikelen zoals:

  • Compostvaten
  • Egelhuisjes
  • Vogelhuisjes

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn