PuppytrainingGa jij een jong hondje kopen? Dan moet je absoluut hiermee naar een Puppytraining gaan! Veel mensen denken dat zij het zelf wel af kunnen en als je al veel honden hebt gehad, dan heb je misschien ook wel de nodige ervaring. Maar toch, ieder dier is weer anders en vraagt weer om een andere aanpak. Het is dus ook niet zo dat als jij met je vorige viervoeter trouw de Puppytraining hebt bezocht, dat je dan nu precies weet hoe je de opvoeding van je nieuwste trouwe vriend aan moet pakken. En dit is echt te belangrijk om te laten versloffen of om een risico mee te nemen. Voordat je het weet is je pup veranderd in een volwassen hond en zit je met een dier dat slecht opgevoed is. Dat niet goed luistert en zich niet goed gedraagt. Dat is vervelend voor jou als baasje, maar ook voor mensen die bij je op bezoek komen of die je op straat tegenkomt tijdens het wandelen met je dier. Denk dus niet, ik doe het wel even zelf, wij hebben echt geen Puppytraining nodig. Je kunt dan echt van een koude kermis thuiskomen en een volwassen hond nog weer ander gedrag aanleren is echt een stuk lastiger!

Wat leer je tijdens een Puppytraining?

Als je wel kiest voor het volgen van een Puppytraining met jouw pup, dan leert je puppy diverse handige dingen, zoals:

  • beseffen dat jij de baas bent
  • het luisteren naar commando’s
  • omgaan met andere honden

Als je dier dit niet kan, dan zul je er weinig plezier aan beleven, omdat de verhoudingen dan verstoord zijn en je continu als het ware met elkaar in conflict raakt. Dat is voor jou niet leuk, maar voor je huisdier evenmin, die heeft immers ook geen baat bij een negatieve sfeer. Daarom wordt tijdens een Puppytraining ook het baasje een beetje opgevoed, ook jij moet immers de nodige zaken leren. Bijvoorbeeld hoe jij op de juiste manier een commando geeft, zodat je pup ook geneigd is te luisteren. En je leert om te gaan met ongewenst gedrag, zodat je weet hoe je dit kunt afleren en kunt voorkomen. Dit is natuurlijk ontzettend nuttig, zowel voor de huisdieren als hun baasjes. Daar komt bij dat het sociale aspect van een Puppytraining ook van belang is. Hoe sneller jouw diertje leert omgaan met soortgenoten, hoe gemakkelijker het zal zijn om wandelingen te maken en bijvoorbeeld een hondenspeelweide te gebruiken.

Omgeving Den Haag

Woon jij in Den Haag of in deze omgeving en ben je op zoek naar een plek waar jij een Puppytraining kunt volgen met jouw pup? Dan is Hondenschool Astrid’s Puppyclass een heel goede optie. Het fijne van deze hondenschool is dat alle honden er welkom zijn, jij kunt er dus ook zeker terecht! Je kunt bij haar terecht voor een Puppytraining, maar ook voor gehoorzaamheidstrainingen en gedragstrainingen voor al wat oudere honden. Dit zijn in principe altijd groepstraining, zodat er ook meteen een goede socialisatie van je dier plaatsvindt. Maar soms kan het zo zijn dat trainen in een groep niet de beste oplossing is en dan kan er ook voor een individuele training gekozen worden. Dit is dus afhankelijk van jullie specifieke situatie. Als jij hier meer over wilt weten, dan kun je terecht op Puppyclass.nl, waar je meer kunt lezen over de diverse opties die deze hondenschool biedt. Ook kun je natuurlijk altijd even contact met de school opnemen om de mogelijkheden door te spreken. Hoe het ook zij, voor een goede, gedegen en leuke Puppytraining is Astrid’s Puppyclass echt een goede keus voor wie in de omgeving van Den Haag woont!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn