Ben je op zoek naar fysiotherapie in Capelle aan den Ijssel? Ga dan naar Belichaming. Ze hebben er bij mij voor gezorgd dat ik eindelijk van mijn nekpijn af ben. Het was een ontzettend langdurig proces. Ik denk dat ik wel 10 jaar rond heb gelopen met pijn aan mijn nek, schouders en doorschietende pijn in mijn hoofd. Ik kon er alleen maar van dromen dat de pijn weg zou gaan. Ik kom zelf niet uit Capelle aan den Ijssel. Ik woon 15 kilometer verderop. Ik had in het verleden al zoveel therapie geprobeerd, maar niets hielp. Daarom had ik de hoop al opgegeven. Een tijd geleden was ik op een verjaardag van een vriend, maar natuurlijk moest ik weer vroeg naar huis omdat mijn hoofdpijn ondragelijk was. De fysiotherapeut van Belichaming fysiotherapie in Capelle aan den Ijssel die ook op de verjaardag was, had iets opgevangen over mijn klachten. Hij stelde zich voor en tipte mij om eens een afspraak te maken. Ik moest vooral de hoop niet opgeven en door blijven zoeken naar een geschikte therapeut. Hij was ervan overtuigd dat ze mij bij Belichaming fysiotherapie in Capelle aan den Ijssel wel konden helpen. Een dag na de verjaardag heb ik via www.belichaming.nl meteen een afspraak gemaakt om langs te komen voor een kennismaking en intake gesprek. Nu ben ik ontzettend blij dat ik die kans heb gepakt.

De beste fysiotherapie Capelle aan den Ijssel en omstreken

Belichaming Fysiotherapie is wat mij betreft de beste fysiotherapie in Capelle aan den Ijssel. Ik was gewend dat ik een nekmassage kreeg en wat losse oefeningen voor thuis. Maar bij Belichaming Fysiotherapie in Capelle aan den Ijssel gingen we aan de slag met een doelgericht actieplan. Het plan bestond uit de volgende onderdelen:

  • Een behandeling door een manueel therapeut;
  • Evenwichtstesten;
  • Lichaamsoefeningen;
  • Verbeteren werkhouding.

Tijdens de eerste behandelingen werden mijn nekspieren losgemaakt door een manueel therapeut. Met behulp van een speciale techniek en snelle beweging zorgde deze ervoor dat de stijfheid in mijn nek verholpen werd. Ik kon mijn hoofd meteen een stuk beter naar links en rechts draaien. Zodoende was ik er klaar voor om aan de slag te gaan met de oefeningen. De oefeningen waren er niet alleen op gericht om de pijn in mijn nek te verlichten, maar ook om de kern van het probleem aan te pakken. Mijn werkhouding bleek niet goed te zijn. Ik kreeg daarom uitgebreid advies over een betere zithouding en praktische inrichting van mijn werkplek. Daarnaast bleek ik moeite te hebben met mijn evenwicht. In de kliniek gingen we aan de slag met oefeningen om mijn evenwicht te verbeteren. Ik werd ook doorverwezen naar een Pilates cursus. Mijn evenwichtsproblemen zouden namelijk terug komen als ik er niet actief mee bezig zou blijven. Door de behandelingen bij de fysiotherapie in Capelle aan den Ijssel en de Pilates lessen heb ik geen blijvende nekklachten meer. Ik heb soms nog last van een gespannen nek, maar door het actieplan van mijn fysiotherapeut kan ik daar nu zelf beter mee omgaan. Als ik veel stress heb op mijn werk, ga ik soms nog terug voor een behandeling bij de manueel therapeut. Dat verlicht meteen de pijn en na afloop van de behandeling kan ik weer een paar maanden vooruit.

Geef nooit op

Iedereen met pijnklachten aan de nek of andere pijn adviseer ik om niet op te geven. Blijf doorzoeken naar iemand die je wel kan helpen. Dan is de kans groot dat je pijn verzacht wordt of dat je zelfs volledig van je klachten afgeholpen wordt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn