brandblusstore - PoederblusserIn veel gebouwen van instanties, instellingen en bijvoorbeeld ziekenhuizen is het verplicht om ervoor te zorgen dat er middelen aanwezig zijn om een beginnende brand zo snel mogelijk te kunnen blussen. Vaak wordt er dan gekozen voor een poederblusser, maar wat is dit nu eigenlijk precies? Belangrijk om te weten is dat er verschillende varianten. De eerste is de ABC blusser en deze is gevuld met ammoniumsulfaat en ammoniumfosfaat. De BC poederblusser bevat een mengsel van natriumbicarbonaat en kaliumbicarbonaat, terwijl de D variant gevuld is met natriumchloride. De verschillende samenstellingen geven al aan dat ze een verschillende werking hebben en ze zijn dan ook geschikt voor verschillende situaties. De ABC varianten zijn geschikt voor branden met vaste stoffen, vloeistoffen en gas. De BC bluspoeder is alleen te gebruiken bij gasbranden en vloeistof branden, terwijl de D gebruikt kan worden in het geval van metaalbrand. Het is dus belangrijk dat er voor gezorgd wordt dat de juiste soort op de juiste plaats gebruikt wordt. Bij een metaalwerkplaats kunnen ze heel goed een D poederblusser gebruiken, terwijl in andere gevallen de ABC natuurlijk een goede keus is, vanwege de universele inzetbaarheid. Met een goede brandblusser kun je voorkomen dat een klein brandje op je locatie uitmondt in een grote vlammenzee.

Poederblusser heeft voor- en nadelen

We weten nu dat er verschillende soorten poederblussers zijn, maar er zijn natuurlijk ook nog brandblussers die een andere blussubstantie bevatten. Waarom zou je nu juist kiezen voor een poederblusser en niet voor een ander soort blusser? Daar zijn verschillende redenen voor te noemen:

  • hij heeft een groot blusvermogen en kan daardoor zeer effectief vlammen bestrijden
  • het apparaat is niet elektrisch geleidend, wel vorstbestendig en kan daardoor op eigenlijk iedere gewenste plek opgehangen worden
  • een poederblusser is, vergeleken met andere brandblussers, zeer voordelig in aanschaf
  • het poeder kan geen schade aanbrengen aan mens en dier

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel mooi, maar iedereen weet dat alle zaken ook altijd ergens een minpunt hebben. Hoe zit dat met dit product, zijn daar ook nadelen over te noemen? Ja, die zijn er zeker. Zo kan het bluspoeder niet gewoon opgeruimd worden, maar is daar een speciale industriƫle stofzuiger voor nodig. Daar komt bij dat poederdeeltjes in apparatuur en leidingen terecht kan komen. Doordat het zout bevat, kan het vocht aan gaan trekken waardoor er oxidatie in leidingen en apparatuur kan ontstaan. Maar deze kleine nadelen wegen natuurlijk niet op tegen de grote voordelen die de poederblusser heeft.

Ruime keus bij Brandblusstore

Ben je op zoek naar een poederblusser, dan is Brandblusstore de zaak om naar toe te gaan. Zoals hun naam al aangeeft zijn zij echte specialisten op het gebied van branden blussen en je kunt bij hen dan ook veel verschillende soorten poederblussers vinden. Het fijne is dat je op iedere poederblusser die je bij hen koopt minimaal vijf jaar garantie zit. Uiteraard voldoen ze aan alle wettelijke eisen. Koop je bij hen een dergelijke blusser, dan krijg je er altijd een keuring sticker en een handige ophangbeugel bij. Maar naast dit type brandblusser kun je bij hen terecht voor nog veel meer andere soorten blussers, voor iedere situatie hebben zij een geschikt exemplaar in het assortiment. Ook bieden zij andere producten die van pas kunnen komen op dit gebied, zoals brandmelders, brandslanghaspels, vluchtladders en branddekens. Het maakt niet uit wat jij zoekt op het gebied van blussen of brandpreventie, bij hen zul je het zeker kunnen vinden. Voor een poederblusser of een ander product op het gebied van brandveiligheid zit je bij Brandblusstore dus helemaal goed.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn