Afgelopen winter was het dan toch eindelijk zo ver. Een vakantie met het hele gezin naar Oostenrijk. Een heuse wintersport vakantie. Al ver van te voren zijn we begonnen met doen van de noodzakelijke inkopen. Je hebt natuurlijk de juiste outfit nodig met:

  • Een skibril
  • Ski’s
  • Goede sneeuwlaarzen
  • Veel warme kleding.

Mijn vrouw nam de kleding van de kinderen voor haar rekening en ik ging op zoek naar goede ski’s. We hadden dan alles ruim van te voren geregeld en waren een week voor de vakantie al klaar voor vertrek. Althans zo dachten we. Want we waren natuurlijk iets heel erg cruciaals vergeten, namelijk de BMW 1 serie winterbanden. Het moge duidelijk zijn dat ik een BMW 1 serie bezit. Het is een beetje mijn derde kind. Ik mag natuurlijk niet zeggen dat de auto mijn eerst kind is, maar als ik heel eerlijk ben scheelt het niet veel. Ik spendeer natuurlijk sowieso meer tijd met de auto, of in de auto, dan dat ik tijd spendeer met mijn kinderen. Dat is een kwestie van logistiek natuurlijk, want ik moet elke dag met de auto van en naar mijn werk en dat is met elkaar al 4 uur per dag. En de kinderen zijn nog jong dus die liggen om 8 uur al onder de dekens. Maar in het weekend heb ik genoeg tijd om het in te halen, dus de auto komt in dat opzicht daadwerkelijk op de derde plek. Maar desalniettemin ben ik erg zuinig op mijn BMW en dus kwam het nogal als een schok dat ik in staat kon zijn om de BMW 1 serie winterbanden te vergeten. Een reis naar Oostenrijk in de winter en dan zonder BMW 1 serie winterbanden? Dat is natuurlijk ongehoord. Gelukkig had ik op dat moment nog een volle week om de zomerbanden te vervangen met BMW 1 serie winterbanden. En voor een auto als een BMW is dat voldoende tijd. Want BMW verzorgt altijd een prima winterbandenservice aan garages. Dus ik heb meteen even op internet gekeken naar een goede BMW 1 serie winterbanden leverancier en kwam al snel uit bij jdbandenvelgen.nl. Bij deze website heb ik direct de BMW 1 serie winterbanden besteld en vermeld dat het ging om een spoedopdracht. Ze hadden hier alle begrip voor bij jdbandenvelgen.nl en het was dan ook binnen drie dagen geregeld. Daarna moest ik nog even een afspraak maken bij de garage om de zomerbanden om te wisselen met de BMW 1 serie winterbanden. Ook dit was geen enkel probleem en zo was de auto 2 dagen voor vertrek helemaal winterklaar.

Waarom BMW 1 serie winterbanden?

Het moge duidelijk zijn dat het rijden met BMW 1 serie winterbanden in de winterperiode een stuk veiliger is dan wanneer je met zomerbanden zou blijven rijden. Als je dan ook nog eens een lange autorit gaat maken en vervolgens ook nog eens een keer in Oostenrijk, dan is het vrij helder dat het rijden van een BWM zonder de BMW 1 serie winterbanden heel erg dom is. Niet alleen is het dom vanwege het feit dat je jezelf en de inzittenden onnodig in gevaar brengt, maar het is ook dom omdat je de BWM zelf in gevaar brengt. En waarom iemand moedwillig een dusdanig mooie en stijlvolle wagen in gevaar zou willen brengen, daar kan ik echt niet bij. En ik neem aan dat geen enkele BWM bestuurder daarbij zou kunnen. Dus als je nog geen BMW 1 serie winterbanden hebt, ga deze dan zo snel mogelijk aanschaffen. En als je op wintersport vakantie gaat met de BWM, wees er dan helemaal zeker van dat je BMW 1 serie winterbanden aanschaft. En als je ze al hebt, ga ze dan zo snel mogelijk aan de auto bevestigen. Je zult het jezelf nooit vergeten als je een ongeluk krijgt dat je met de BMW 1 serie winterbanden had kunnen voorkomen. Achteraf is het altijd gemakkelijk praten, maar als je vooraf kunt praten en actie kunt ondernemen, dan is het des te beter om die kans met beide handen aan te grijpen.

Voorkom brokken, rij veilig

Met de BMW 1 serie winterbanden van jdbandenvelgen.nl ben je een stuk veiliger op de weg, maar het is belangrijk dat je dit gevoel van veiligheid niet verkeerd gaat interpreteren. Met zomerbanden in de winterperiode ben je kwetsbaarder voor glijpartijen, maar dat wil niet zeggen dat je met de BMW 1 serie winterbanden opeens niet meer kwetsbaar bent. Sterker nog, door een vals gevoel van zekerheid ontstaat de ironische situatie dat men met de BMW 1 serie winterbanden meer brokken maakt dan zonder de BMW 1 serie winterbanden. Dit komt doordat mensen met zomerbanden in de winter weten dat het gevaarlijk is. Deze kennis gebruiken ze vervolgens om extra voorzichtig te rijden, waardoor ze minder snel in een ongeluk terecht komen. Mensen met winterbanden wanen zich juist erg veilig doordat ze de juiste winterbanden hebben aangebracht. Hierdoor gaan ze minder voorzichtig rijden. Soms rijden mensen alsof het zomer is, maar soms worden mensen ook overmoedig doordat ze denken dat ze extra veel grip hebben vanwege de winterbanden. Zowel de mensen die normaal rijden, als de mensen die overmoedig worden maken meer kans op brokken. Dus ook al gebruik je winterbanden, blijf je dan bewust dat het gevaarlijk is op de weg in de winterperiode en waan je zelf niet onschendbaar.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn