Ogen laseren is tegenwoordig een veel uitgevoerde en eenvoudig uit te voeren behandeling die je zicht verbeterd en je leven veraangenaamd. Nooit meer je bril hoeven opzetten, lenzen in hoeven doen, elke zonnebril kunnen dragen wanneer je maar wilt en veel gemak zowel voor veraf als dichtbij. Ogen laseren kan bij ooglaserkliniek Clinic Select, waar u met persoonlijke aandacht en zorg wordt geholpen. Wel is het belangrijk vooraf na te gaan of u geschikt bent om ogen laseren bij u te laten uitvoeren. Enkele belangrijke criteria hiervoor zijn:

  • 18 jaar of ouder
  • Stabiele sterkte van minimaal 1 jaar
  • Geen aandoening aan uw oog
  • Een goede gezondheid
  • Niet zwanger
  • Op de hoogte van de mogelijkheden
  • Op de hoogte van complicaties, bijwerkingen en eventuele beperkingen

In bepaalde gevallen is het niet mogelijk om in aanmerking te komen voor het laten laseren van uw ogen. Ogen laseren kan niet wanneer u suikerziekte of bindweefselziekte heeft, u een immuunstoornis heeft, last heeft van oogontsteking, staar, een glaucoom of een lui oog, een afwijking heeft in uw net- of hoornvlies, één van uw ogen sterk afwijkt of wanneer u borstvoeding geeft. Ook is het raadzaam of u in uw beroep mag werken wanneer u zogeheten refractieve chirurgie heeft ondergaan.

Ogen laseren in de praktijk

Indien u in aanmerking komt voor ogen laseren en u een afspraak heeft gemaakt voor een ogentest is het goed om u zich te laten inlichten voor de diverse behandelingen die er zijn om ogen te laseren. De belangrijkste reden om deze behandeling te ondergaan is natuurlijk het weer scherp kunnen zien. Toch zijn er verschillende type behandelingen voor verschillende type ogen. Sommige mensen hebben meer kwetsbare ogen dan anderen en ook al is het mogelijk om dan toch voor ogen laseren te kiezen, is het belangrijk dat daar rekening mee gehouden kan worden. Aan de hand van een intake gesprek en een ogenscan wordt bepaald welke methode voor u geschikt is. Het is goed om te beseffen dat elke behandeling een andere herstelperiode heeft. Het wil dus niet zeggen dat wanneer u uw ogen laat laseren op advies van een bekende of familielid, dat uw behandeling en herstelperiode gelijk zal zijn. Zo heeft Interlase, een doorontwikkeling van de Lasik laserbehandeling, als voordeel dat het een korte herstelperiode vergt en bewezen positieve resultaten levert met blijvend scherper zicht. Heeft u een Trans PRK behandeling, dan duurt de hersteltijd wat langer, tot wel twee weken. Een goede voorlichting is dus van belang en via de website van laatjeogenlaseren komt u vrijwel alle basisinformatie te weten over de behandelingen die Clinic Select u kan bieden. Zo biedt deze kliniek tevens de behandeling voor leesbrilcorrectie en lensimplantatie. Ogen laseren is dus niet de enige expertise van Clinic Select, maar zij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen die het zicht ook op andere manieren kunnen verbeteren. Bij een leesbrilcorrectie wordt vooraf vaak geconstateerd dat het lezen lastiger wordt en de ogen achteruit gaan naar mate u ouder wordt. Om zonder leesbril weer goed te kunnen lezen is daarom een leesbrilcorrectie nodig. Ook hiervoor vindt u op de website van Clinic Select meer informatie over de omstandigheden waarin deze manier van ogen laseren kan worden uitgevoerd. Bij lensimplantatie wordt de plaatsing van een kunstlens in de ogen bedoeld, wat ook een permanente oplossing kan zijn om beter te kunnen zien.

De kosten

Ondanks dat ogen laseren veelal niet door een zorgverzekering worden vergoedt loont het toch de moeite om dit te checken bij uw zorgverzekeraar. Op www.laatjeogenlaseren.nl staan de prijzen van alle behandelingen weergegeven. U kunt hier ook direct een afspraak maken om uw geschiktheid voor ogen laseren te laten testen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn