Hoe vaak is het je niet al overkomen dat je bij iemand anders thuiskomt en dat die persoon de keuken / woonkamer / slaapkamer / tuin heeft die jij ook graag zou willen hebben? Als je op mij lijkt dan heb je vast ook wel eens een poging gedaan om dit na te doen (maar dan met een persoonlijke twist) en het wordt op de een of andere manier nooit zo mooi als het origineel. Mij is dit al zo vaak overkomen dat het bijna beschamend is. Op de een of andere manier komt het er bij mij altijd als een bijeen geraapt zooitje uit te zien in plaats van de stijlvolle en bij elkaar passende huizen en tuinen die zoveel mensen bij mij in de omgeving hebben. Dit was het geval totdat ik de website Homease ontdekte. Hier hebben ze inspiratie voor alle onderdelen in en rondom je huis en dat in verschillende stijlen.

  • Industrieel
  • Klassiek
  • Landelijk
  • Modern
  • Scandinavisch
  • Vintage

Je kunt de website op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld per stijl kijken, maar ook per ruimte. Ik woon al enkele jaren in mijn huis en ik ben niet van plan om binnenkort te gaan verhuizen. Daarom heb ik besloten om mijn huis ruimte voor ruimte onder handen te nemen. Ik ben daarbij begonnen met mijn tuin (want die was er nog het ergst aan toe). Het eerste wat ik dus gedaan heb is naar Homease gegaan voor tuininspiratie.

Verschillende stijlen voor tuininspiratie

Dat er een heleboel verschillende soorten tuinen zijn dat wist ik natuurlijk wel, maar met de tuininspiratie op Homease besefte ik me pas hoe breed de mogelijkheden eigenlijk zijn. Dit project duurde dan ook een stuk langer dan ik in eerste instantie verwacht had. Het ontwerpen en aanleggen van de tuin duurde nog het minst lang. Het was het opdoen van de tuininspiratie waar ik veel tijd aan kwijt was. Dit was voor het grootste gedeelte mijn eigen schuld. Ik had vanaf het begin een veel duidelijker onderscheid moeten maken in wat ik wel en niet wilde hebben en doen. Maar er is zoveel prachtige tuininspiratie op de website van Homease dat ik mezelf daar een beetje in verloor. Ga jij deze website gebruiken om inspiratie op te doen voor wat voor ruimte in jouw huis dan ook? Dan raad ik je zeker aan om dit strategisch aan te pakken. Zeker als je al een beetje een idee hebt van wat je wilt.

Tuininspiratie opdoen vanuit jouw originele ideeën

Bijna iedereen heeft wel al een bepaald beeld van wat hij of zij ongeveer wilt hebben. Of, misschien wel nog beter, je hebt een heel duidelijk beeld van wat je niet wilt hebben in je tuin. Aan de hand hiervan kun je dan je tuininspiratie op gaan doen. Bekijk de verschillende soorten stijlen die ze op de website hebben. Heb je geen idee wat deze inhouden? Verdiep je hier dan eerst in. Zeker als je ook andere kamers in je huis onderhanden gaat nemen, kan dit zeker van pas komen. Lees de verschillende artikelen die ze op dit gebied hebben en bekijk wat het beste bij jou past. Je kunt de tuininspiratie natuurlijk ook gebruiken om verschillende stijlen met elkaar te combineren. Zo kun je jouw tuin geheel je eigen maken zonder dat je een kopie hebt van een tuin die je op deze website hebt gezien. Uiteindelijk gaat het erom dat jij je prettig voelt in je tuin en dat je hier graag tijd wilt doorbrengen. Zeker met het mooie weer wil je hier van gaan genieten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn