Gilianoriginals - Amsterdam sieradenWie wel eens in Amsterdam is geweest weet dat onze hoofdstad uitpuilt van de boetiekjes, speciaalzaakjes en ambachtelijke winkels waar van alles te koop is. Van boeken tot kleding en van koffie tot sieraden: voor bijna alle producten is wel een winkeltje te vinden dat haar producten niet importeert of industrieel laat produceren, maar hoogstpersoonlijk zelf vervaardigt in een atelier of werkplaats in Amsterdam. Sieraden, net als kleding en schoenen, zijn een goed voorbeeld van koopwaar die inmiddels bijna altijd industrieel zijn vervaardigd en waarvan de productie is uitbesteed aan andere landen. Traditioneel ambachtelijk en vakkundig vervaardigde sieraden zijn te vinden bij Gilian Originals in Amsterdam. Sieraden die op deze wijze zijn vervaardigd hebben iets persoonlijks, unieks en waardevols – een zeker aura van authenticiteit, zou je het kunnen noemen. Het zijn niet zomaar accessoires, maar kleine kunstwerkjes die met liefde, toewijding en vakkundigheid worden vervaardigd. Gilian van Gilian Originals maakt sieraden die sterk doen denken aan de kleurrijke jaren zeventig, het decennium waarin ze zelf ook is geboren en waarvoor ze een blijvende fascinatie heeft. Gilian Originals’ sieradenwinkel bevindt zich aan de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam. Sieraden van Gilian Originals worden vervaardigd uit de hoogste kwaliteit goud – 14- of 24-karaats goud – en sterling zilver. Voor versiering en decoratie gebruikt Gilian halfedelstenen. Ze maakt het liefst alledaagse en toch tijdloze kunstwerkjes, die zowel stijlvol als praktisch, zowel eenvoudig als elegant zijn.

Winkel in Amsterdam, sieraden online

De winkel van Gilian Originals bevindt zich dan wel in Amsterdam, de sieraden zijn ook online via de website van Gilian Originals (gilianoriginals.nl) te bestellen. Je kunt er het assortiment bekijken en je bestelling plaatsen, waarna al je bestelde sieraden zo snel mogelijk bij jou thuis worden bezorgd vanuit Amsterdam. Sieraden met verschillende levertijden worden nog ietsje langer vastgehouden, zodat alles in één keer kan worden verzonden en u alles in één keer ontvangt. Bij Gilian Originals kunt u tevens rekenen op een stijlvolle, luxe verpakking, die past bij de uitstraling van de sieraden. Verder garandeert Gilian Originals dat haar sieraden lange tijd meegaan, omdat ze van de meest hoogwaardige kwaliteit materialen worden gemaakt. Mocht een bij Gilian Originals sieraad onverhoopt toch breken of kapot gaan, dan kunt u het gebroken of anderszins beschadigde sieraad ter reparatie terugsturen naar Amsterdam. Sieraden die helaas niet meer gerepareerd kunnen worden, zullen worden vervangen. Zoals met elke garantie gelden er enkele uitzonderingen, in welke gevallen kosteloze reparatie niet meer aan de orde is. Het gaat dan bijvoorbeeld om onderstaande situaties.

  • Verkleuring van edelmetaal plaatsvindt. Dit gebeurt vooral door contact met zuurstof, zweet en soms parfum of andere verzorgingsproducten. Daarom is het aan te raden niet te slapen of sporten met de sieraden en ze, wanneer u ze niet gebruikt, op te bergen in het zakje dat u ontvangt bij aanschaf van een sieraad uit de collectie van Gilian Originals.
  • Met goud beklede onderdelen gaan slijten. Dit gebeurt slechts na erg lange tijd door zeer regelmatig contact met andere oppervlakken, zoals kleding, huid of andere onderdelen van het sieraad.
  • Een ketting breekt. Gilian Originals garandeert optimale kwaliteit van de gebruikte kettingen; wanneer een ketting breekt, ligt de oorzaak daarvan praktisch altijd bij onverantwoordelijke omgang met het sieraad.
  • Er schade optreedt door foutief schoonmaken.

Of schade of slijtage nu wel of niet binnen de garantie valt, u kunt natuurlijk altijd met uw sieraad weer terecht bij Gilian voor enige vorm van reparatie. Reparaties die buiten de garantie vallen, zullen echter in rekening worden gebracht.

Over Gilian

Gilian woont en werkt in Amsterdam. Sieraden zijn haar passie, samen met alles dat te maken heeft met de jaren zeventig. Wanneer ze niet te vinden is in Amsterdam, sieraden ontwerpt en haar winkel runt, kun je haar met haar gezin vinden op Ibiza, waar ze graag op het platteland, midden in de natuur graag tot rust komt en ‘onthaast’. Ze houdt van de hectiek van Amsterdam – sieraden van Gilian Originals zijn geïnspireerd door de rijke omgeving die de stad biedt – maar af en toe is het ook heerlijk je daaruit terug te trekken en even echt vakantie te nemen. Bij Gilian Originals kun je terecht voor allerlei soorten sieraden, zowel in de online winkel als in de fysieke winkel in Amsterdam. Sieraden van Gilian Originals worden met liefde, geduld, toewijding en een flinke dosis perfectionisme gemaakt. “Alles moet kloppen”, zegt Gilian zelf. “Sieraden moet je persoonlijkheid benadrukken. Voelen als een tweede huid.” Gilian Originals is een unieke winkel in Amsterdam; sieraden uit dit boetiekje vind je werkelijk nergens anders. Gilian biedt onder andere:

  • kettingen
  • armbaden
  • oorbellen
  • ringen

Verder is er ook een sectie ‘exclusieve’ sieraden, die ook zeker een bezoekje waard is, hetzij via internet, hetzij in Amsterdam. Sieraden van Gilian Originals zijn ook erg goed in ‘laagjes’ te dragen – iets wat door Gilian ‘layering’ wordt genoemd. Het gaat hier om het combineren van twee of meer sieraden (met name kettingen), waardoor een laagjeseffect ontstaat. Dit soort setjes worden ook verkocht, zowel in de webshop als aan de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam. Sieraden van Gilian Originals zijn van een iets ander kaliber dan wat je over het algemeen aantreft in winkels van grote merken of warenhuizen. De prijs liegt er niet om, wat de tere, eenvoudige en elegante creaties des te aantrekkelijker maakt. En of je nu in de Achterhoek woont of in Amsterdam, de sieraden van Gilian Originals zijn voor iedereen beschikbaar dankzij haar webwinkel.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn