Als ouder wilt u natuurlijk ten alle tijde het beste voor uw kind. Dit betekent dat u waarschijnlijk al ver voor de geboorte heel veel spullen koopt. Natuurlijk zijn een box, wieg, leuke speeltjes en veel knuffels van belang, maar het is ook goed om na te denken over zachte kleden waar uw baby op kan liggen. Deze kunnen zowel voor overdag als voor in de box of wieg gebruikt worden. Uw baby kan heerlijk slapen op een zacht kleed. De beste zachte kleden komen in de vorm van een schapenvachtje. Schapenvachten zijn er in alle soorten en maten, maar een schapenvacht voor een baby heeft precies het goede formaat. Bij Baby Natura kunt u verschillende soorten schapenvachten kopen. Deze vachten worden ook wel lamsvachten genoemd en zijn helemaal biologisch verantwoord. U hoeft er dus niet bang voor te zijn dat uw baby gevaar loopt door met de schapenvacht in aanraking te komen. Doordat een schapenvacht voor de baby zo zacht is kan een kind er prima op in slaap vallen. Voor thuis dus ideaal, maar onderweg is het natuurlijk ook handig om baby’s rustig te kunnen laten slapen. Het is ook mogelijk om een inleg aan te schaffen waardoor een autozitje een extra zachte bekleding krijgt. Deze wollen inleg, ook gemaakt van schapenvacht, is op maat gemaakt voor een autostoeltje of bijvoorbeeld een buggy. Door de dikke wollen vacht blijft uw baby ook warm in de auto of tijdens een lange wandeling met de buggy. Een schapenvacht voor de baby kan gemakkelijk schoon worden gemaakt. Het kan natuurlijk makkelijk voorkomen dat er een ongelukje gebeurt en dat het schapenvachtje even goed schoongemaakt moet worden. Bij Baby Natura zijn verschillende middelen te koop waardoor de schapenvacht voor een baby in een handomdraai weer schoon is. Zeker doen dus, het kopen van die schapenvacht. Uw baby vindt het vast helemaal geweldig. De schoonmaakproducten die gebruikt kunnen worden zijn ook allemaal biologisch, zodat er geen gevaarlijke stoffen in het kleed kunnen komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een flesje biologische galzeep. Een schapenvacht voor de baby is dus helemaal veilig voor langdurig gebruik.

Goed schoonhouden dat schapenvacht, de baby vindt dat fijn

Het is een goed idee om eens in de zoveel tijd een wasmachine te laten draaien met de schapenvacht. De baby is er op deze manier van verzekerd dat er geen nare luchtjes blijven hangen en dat er snel weer op gelegen kan worden. In de wasmachine is het verstandig om een programma te laten draaien op 30⁰C waarbij u de machine niet op een hoog toerental laat centrifugeren. In de webwinkel zijn allerlei ecologische wolwasmiddelen te koop, zodat u zeker weet dat u de juiste producten gebruikt. Belangrijk is het om te weten dat de schapenvacht voor baby’s nooit in de droogtrommel mag en ook niet buiten in de zon gedroogd moet worden. Om de schapenvacht voor uw baby mooi te houden wordt aangeraden een goed plekje in de schaduw te vinden om het kleed te laten drogen. Eventueel op een wasrek, maar nooit op de verwarming. Het is juist goed om uw baby zo lang mogelijk plezier te laten hebben van het zachte schapenvachtje dat tot mooi kleed is uitgewerkt. Zorg overigens wel voor soepelheid in de schapenvacht. Uw baby zal dat ook zeer waarderen. Een schapenvachtje kan soms gaan krullen wanneer deze net goed is schoongemaakt en dat is natuurlijk zonde. Om dit te voorkomen kunt u het beste de lamsvacht af en toe in de juiste vorm trekken of uittrekken. Dan weet u zeker dat de vorm van de schapenvacht voor uw baby behouden blijft na het droogproces. Een extra tip bij het schoonmaken is het uitborstelen van de schapenvacht. De baby kan dan weer heerlijk liggen op een heel zacht kleed. Door het wassen kan het namelijk nog wel eens gebeuren dat een de wol wat aan elkaar gaat klitten. Dit kan helemaal geen kwaad, maar om de zachtheid weer terug te krijgen is borstelen van belang. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de speciale schapenvacht borstel. Deze is ook in de webwinkel van Baby Natura te koop. Wol hoeft echter niet zo vaak gewassen te worden als men denkt, het heeft namelijk een natuurlijke manier van reinigen. Af en toe is het ook goed om de schapenvacht gewoon even een nachtje buiten te laten hangen. Door de dauw reinigt de wol zich vanzelf.

Verschillende soorten kleden

Bij een schapenvacht wordt er natuurlijk al snel gedacht aan de standaard vorm, effen, die in verschillende maten verkrijgbaar is. Het is echter ook mogelijk om een lamsvacht te kopen die bijvoorbeeld gevlekt is of een schapenvacht die tot boxkleed gevormd is. Hierbij kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het organische boxkleed van biologische wol in combinatie met biologisch katoen. Dit geeft net iets extra’s aan de schapenvacht. Uw baby kan met een boxkleed ook in de tuin op het gras liggen of gewoon in het huis in de box. Het boxkleed van schapenvacht vormt dan een heerlijk zachte ondergrond die ook nog eens zorgt voor warmte in de winter. Elk boxkleed van Baby Natura wordt helemaal met de hand geproduceerd, hetgeen er voor zorgt dat elk kleed helemaal uniek is. Door het fleurige printje van katoen is dit kleed geschikt voor zowel jongens als meisjes en zal het lang mee gaan. De wol die gebruikt wordt is onbehandeld, maar toch goed wasbaar in de wasmachine. Daarna moet de schapenvacht worden gedroogd in de buitenlucht, maar liever niet in de zon. Zo kunnen de kleden een hele tijd mee en heeft uw baby er jaren plezier van.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn