Wat is er lekkerder dan even heerlijk ontspannen? Niet iedereen ontspant op dezelfde manier, maar iedereen heeft er vroeg of laat behoefte aan. Een lekker bad na een drukke dag werken, even een avond op de bank televisie kijken of een paar uurtjes eerder je bed in duiken is vaak al genoeg. Als je het goed aan wilt pakken kun je echter ook een dagje naar de sauna gaan. In een saunacomplex is vaak alles aanwezig om je helemaal tot rust te laten komen. Het enige wat je mee hoeft te nemen zijn een handdoek, een badjas en slippers en als je dit niet hebt kun je het zelfs huren in de meeste sauna’s. Je begint de dag met een warme douche en eventueel met een warm bad voor je voeten. Daarna neem je plaats in een sauna om alle afvalstoffen uit je lichaam te zweten. Na 10 minuten tot een kwartier wordt het tijd om af te koelen met een koude douche of in het dompelbad. Als je genoeg afgekoeld bent, kun je lekker baantjes trekken in het zwembad of heerlijk ontspannen in een warm bad. Er zijn verschillende soorten warme baden, die allemaal andere eigenschappen hebben. Een jacuzzi heeft de mogelijkheid om het water te laten bubbelen, terwijl een hot tub bekend staat om zijn comfortabele temperatuur. Het water in een hot tub heeft in principe dezelfde temperatuur als je lichaam, zodat je lekker lang in het bad kunt blijven zitten. Door de warmte van het water in de hot tub ontspannen de spieren in je lichaam en ook geestelijk kun je lekker tot rust komen. Vaak wordt een hot tub buiten geplaatst, zodat je ook kunt genieten van het mooie uitzicht en de frisse lucht. In een hot tub maak je je saunarondje helemaal goed af en hierna kun je lekker je badjas aantrekken. Je kunt dan bijvoorbeeld lekker wat gaan eten in het saunarestaurant of een dutje doen op een lekkere bank. Na een dagje sauna kom je als het goed is zowel lichamelijk als geestelijk helemaal uitgerust weer thuis.

Een hot tub in je eigen tuin

Veel mensen denken dat je van dergelijke ontspanning alleen in een sauna kunt genieten, maar niets is minder waar. Als je niet genoeg hebt aan een avondje televisie kijken of bankhangen en je een echt goede manier wilt om uit te rusten, kun je ook zelf een hot tub in je tuin plaatsen. Een hot tub is een bad met veel mogelijkheden en dat in principe weinig onderhoud nodig heeft. De meeste hot tubs zijn houtgestookt en dragen daarmee niet bij aan de stookkosten voor je woning. Je hebt alleen hout nodig om het water te kunnen verwarmen. Je kunt in je eentje genieten van het warme water, maar ook met zijn tweeën. Daarnaast is het mogelijk om een hot tub aan te schaffen waar je met meerdere mensen tegelijk in kan, bijvoorbeeld met het hele gezin of met vrienden. Als je er over nadenkt om een hot tub aan te schaffen, zijn er echter wel dingen waar je over na moet denken. Allereerst is het van belang om te bedenken of je het bad wel echt gaat gebruiken: het zou zonde zijn als de hot tub na twee keer gebruiken staat te vervallen in de tuin. Daarnaast moet je een grootte kiezen: hoeveel mensen wil je dat er tegelijkertijd in het bad kunnen plaatsnemen? Ook moet je keuzes maken met betrekking tot het materiaal waar het bad van gemaakt is. Maar voor je dit gaat beslissen, is het van belang dat je een goede plek uitkiest om de hot tub te plaatsen. Als je een kleine tuin hebt, kan het plaatsen van een groot bad een slecht idee zijn. Daarnaast moet je er goed omheen kunnen lopen en moet het makkelijk zijn om in en uit het bad te komen. Het is verstandig om een terras aan te leggen rond de hot tub, omdat het gras snel wordt vertrapt wanneer het bad vaak wordt gebruikt. Dit zorgt er niet alleen voor dat het gazon lelijk wordt, maar ook dat je het water vaker moet verversen omdat er modder en gras in komen.

Het beste bad voor jouw tuin

Als je op zoek gaat naar een geschikte hot tub voor in jouw tuin, kun je dit op verschillende manieren aanpakken. Je kunt op zoek gaan naar een bedrijf dat een showroom heeft waar je verschillende baden kunt proberen, maar hier zit nooit water in en het is daarom niet in alle opzichten een representatief voorbeeld. Op het internet zijn verschillende soorten warme baden te koop, waaronder hot tubs. Op www.hottubselect.nl vind je bijvoorbeeld een ruim assortiment aan hot tubs, die gemaakt zijn van verschillende materialen. Over het algemeen kun je kiezen uit drie soorten materiaal: hout, aluminium en kunststof. Hout geeft het bad de klassieke uitstraling, terwijl aluminium en kunststof beter schoon te maken zijn. Er zit ook een flink verschil in duurzaamheid van het materiaal en ook lopen de kosten flink uiteen. Het is dus van belang dat je goed nadenkt over het budget dat je tot je beschikking hebt voor de hot tub en dat je een keuze maakt die past bij de manier waarop je het bad gaat gebruiken. Op www.hottubselect.nl vind je uitgebreide informatie over de verschillende soorten baden en de materialen waar ze van gemaakt worden. Ook zie je foto’s van de baden waar je uit kunt kiezen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn