Bongosolar - AEG omvormerZonnepanelen zijn een goede investering wanneer u op zoek bent naar energiezuinig wonen. Door de zonne-energie betaalt u veel minder per maand aan vaste lasten. U hoeft de zonnepanelen maar eenmalig aan te schaffen en u heeft er ongetwijfeld jaren plezier van. Om zelf energie uit de verschillende panelen te kunnen halen is echter meer nodig dan alleen goede zonnepanelen. Met een AEG omvormer kunt u de energie die in de zonnepanelen wordt opgewekt als stroom in de woning gebruiken. Een AEG omvormer is dus essentieel om gebruik te kunnen maken van een zonnepaneel. Wanneer u een nieuw pakket met zonnepanelen op uw dak aan laat brengen is het dus van belang dat u hierbij meteen een goede AEG omvormer aanschaft. Een zonnepaneel wekt een bepaalde hoeveelheid spanning op die vaak niet als zodanig te gebruiken is als stroom voor huishoudelijke apparaten en stopcontacten. In uw woning maakt u gebruik van wisselstroom. Zonnepanelen wekken doorgaans een ander soort stroom op, namelijk gelijkstroom. Een goede AEG omvormer zorgt er dus voor dat u de juiste stroom in huis binnen krijgt om er gebruik van te kunnen maken. Zonder deze omvormer heft u heel weinig aan de panelen. Het is dus heel belangrijk dat u een goede omvormer installeert samen met de nieuwe panelen. Wanneer u al oude zonnepanelen heeft maar er nog een paar extra bij wilt plaatsen, is het mogelijk dat uw oude omvormer niet meer naar behoren werkt. Een nieuw paneel heeft ook een nieuwe AEG omvormer nodig. U krijgt door het toevoegen van extra panelen namelijk te maken met een groter vermogen aan spanning dat wordt opgewekt. Een AEG omvormer wordt op de juiste manier afgesteld op het totale vermogen. Hierdoor bent u verzekerd van een goede omvorming en kunt u de stroom die uiteindelijk in huis te vinden is zonder enige problemen gebruiken. Het gaat er uiteindelijk om dat de AEG omvormer in staat is om het totale piekvermogen van uw zonnepanelen op te kunnen vangen. Dus ook op de momenten wanneer uw panelen allemaal tegelijk de maximale hoeveelheid zonlicht opvangen moet de AEG omvormer goed kunnen blijven werken.

Een AEG omvormer op de juiste manier plaatsen

Wanneer u het nieuwe pakket met zonnepanelen en daarbij de AEG omvormer heeft gekocht is het van belang om de juiste plaatsing op uw dak te bepalen voor de zonnepanelen en een goede plek te zoeken om de AEG omvormer in huis neer te zetten. De zonnepanelen hebben natuurlijk zoveel mogelijk zonlicht nodig om genoeg energie op te wekken. Hierdoor is het van belang dat u kijkt hoe uw woning gelegen is en welke richting de zon schijnt. Ook moet u bepalen wat de hoek van de panelen gaat worden. Een hoek van 38 graden is het beste wanneer de panelen op het zuiden gericht zijn. Hierdoor profiteert u optimaal van het rendement dat de zonnepanelen geven. De AEG omvormer daarentegen wordt niet buiten geplaatst en moet juist in een afgesloten ruimte neer worden gezet. Hierbij moet u rekening houden met een aantal aspecten:

  • Genoeg ruimte om oververhitting tegen te gaan
  • Een stofvrije ruimte
  • Plaatsing op korte afstand van de zonnepanelen

Vaak wordt een AEG omvormer hierom in de garage geplaatst. Deze ruimtes zijn vaak koel, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken dat er onverwachts brand uitbreekt. Daarnaast zijn deze ruimtes grotendeels stofvrij. Wanneer de zonnepanelen nu ver weg van het garage dak geplaatst zijn omdat de optimale hoeveelheid zonlicht aan de andere kant van de woning neerkomt, is het ook mogelijk om de AEG omvormer op zolder te plaatsen. De zolder heeft uiteraard als voordeel dat de omvormer recht onder de panelen geplaatst kan worden. Hierdoor gaat er zo min mogelijk energie verloren, omdat de af te leggen route heel klein wordt gehouden. Daarnaast zult u weinig geluidsoverlast ervaren wanneer u de AEG omvormer op een zolderkamer laat installeren. Deze ruimtes bevinden zich vaak op afstand van de verschillende woonvertrekken in huis. De beste omvormers genereren weinig geluid. Vooral in de winter, wanneer het kouder is in huis zult u er nauwelijks last van hebben. In de zomer echter kan het nog wel eens zo zijn dat zelfs de beste apparaten te veel geluid produceren om in een woonkamer geplaatst te worden, vandaar dat een zolder of garage toch vaak de eerste keus heeft.

Professioneel advies

Een goede AEG omvormer kunt u gemakkelijk kopen bij BonGo Solar. Hier krijgt u professioneel advies over de panelen en de omvormer die het beste bij u past. Advies op maat dus. U kunt ook in de showroom naar de verschillende modellen komen kijken. Zodra u uw keuze kenbaar heeft gemaakt worden de panelen snel geleverd. Daarnaast is het mogelijk om via BonGo Solar uw opbrengt na te gaan. Voor veel mensen is het fijn om te weten hoeveel kosten er nu eigenlijk worden uitgespaard door de installatie van zonnepanelen. Wanneer u dit liever niet helemaal zelf uit wilt rekenen is het een mogelijkheid om de berekeningen uit te laten voeren. Bij een bestelling tot 40 zonnepanelen krijgt u online uitleesmogelijkheden mee. Hierdoor kunt u eenvoudig via een app nagaan hoeveel uw panelen u hebben opgeleverd. Dit kan heel gemakkelijk via uw telefoon of tablet. Bij vragen over deze online uitleesmogelijkheden kunt u zowel telefonisch als via de mail contact opnemen. Uiteraard kunt u daarnaast ook voor andere vragen terecht en wordt u bijgestaan met professioneel advies.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn